Kuranda Kaç Sure Vardır - Genel | Kardeş Eli Derneği
BLOG
Blog

Kuranda Kaç Sure Vardır

27.09.2024

Kuranda Kaç Sure Vardır

Kutsal kitabımız olan Kur'an-ı Kerim'in ayet ve surelerinin sayısı, Vahyin tamamlanmasıyla birlikte nazil olmuş ve kıyamete kadar bu haliyle kalacaktır. Kur'an-ı Kerim ayetlerden, surelerden oluşmaktadır. Kuranda kaç sure vardır? Sürekli olarak araştırılmaktadır. Bir sureyi oluşturan her cümle bir ayettir ve Kur'an-ı Kerim 114 sure, 6236 ayet ve 30 sureden oluşmaktadır. Son Peygamberin gelişiyle birlikte Kur'an-ı Kerim aynı kalmıştır. İlginç bir konu da bu kutsal kitapta bugüne kadar değişmeden kalan kaç tane surenin bulunduğudur. Kur'an-ı Kerim ayet derlenmiş ve Cebrail aracılığıyla son Peygamber'e gönderilmiştir.

Kuran da Cüz Ne demek?

Kur'an'da parça, kısım, bölüm anlamına gelmektedir. Arapçadan Türkçeye gelen bu kavram, Kur'an-ı Kerim ile eş tutulmakta ve Kur'an-ı Kerim'in her bir bölümünü ifade etmektedir. Kur'an-ı Kerim 30 sureden oluşmaktadır ve her sure 20 sayfadan oluşmaktadır. Kur'an-ı Kerim 114 sure ve 6236 ayetten oluşmaktadır. Parçalı yazılmış olması Kur'an-ı Kerim'i okuyacak olanlara kolaylık sağlar. Kur'an okuyan herkesin bu emre uyması önemlidir. Kur'an'da özellikle kısımlar arasında özel ayrımlar yapılarak bölümler arası farklılıklara işaret edilmektedir.

Böylece insanlar kitap okurken ayet, sure ve sureleri kolaylıkla ayırt edebiliyorlar. Kuran Müslümanların hayat rehberidir. Kur'an okumaktan maksat, onun kurallarına göre hareket etmek ve Kur'an ahlakına uygun ahlak sahibi olmaktır. Kur'an-ı Kerim okuyabilir ve ödülünü ölen yakınlarımıza bağışlayabiliriz. Ancak Kur'an-ı Kerim, ölmeden önce yaşayanlar için gerekli bir kitaptır. Onu okumak, okutmak, hediye etmek çok makbul ve asil bir davranıştır. Kur'an-ı Kerim'in ilk dört sayfası önsöz ve süslemeden oluşmaktadır. Kur'an-ı Kerim'in ana bölümlerine sureler denir. Kur'an-ı Kerim Fatiha Suresi ile başlar ve Nas Suresi ile biter.

 

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin
Hızlı Bağış Hayra vesile olan, hayrı işleyen gibidir.
Bağış Türü
Paylaş
SON BLOG YAZILARI
  • Peygamberimize Karşı Vazifelerimiz Nelerdir?
    İslam inancında, Allah’a olan bağlılık kadar O’nun elçisi olan Peygamberimiz Hz. Muhammed’e (s.a.v.) duyulan sevgi ve itaat de büyük önem taşır. Kur’an-ı Kerim’de bu konu şu şekilde açıkça belirtilir:
  • İslam Ahlakının Konusu
    İslam ahlakı, insanın davranışlarını Kur'an ve sünnet ışığında değerlendiren bir ahlak sistemidir. İslam ahlakının konusu, insanın iç dünyasını ve dış davranışlarını Allah’ın rızasına uygun hale getirmektir. Bu açıdan, İslam ahlakı sadece bireysel değil, toplumsal hayatı da şekillendiren kapsamlı bir değerler bütünüdür.
  • Ahlak İle Terbiye İlişkisi
    Ahlak ve terbiye kelimelerinin anlamları birbiri ile ilişkili kelimelerdir. Toplumların temel yapı taşlarını oluşturan bu iki kavram, insanın hem bireysel gelişiminde hem de toplumsal uyumunda kritik roller üstlenir.
  • Risalet Ne Demek?
    Risalet, İslam'da önemli bir kavramdır ve rasullük ve peygamberlik ile yakından ilişkilidir. Bu terim, Allah'ın mesajını insanlara iletme görevini ifade eder ve bir kişi ya da tarafın mesajını diğerine iletme anlamında elçilik olarak yorumlanabilir.
  • Hucurât Suresi 5. Ayeti ve Meali
    Kur'an-ı Kerim'in 49. suresi olan Hucurât Suresi, toplumsal düzen ve ahlaki değerler konusunda Müslümanlara önemli öğütler sunar. Özellikle surenin 5. ayeti, günümüzde de büyük anlam taşıyan sabır ve teenni (acele etmeme) kavramlarına dikkat çeker.