Kuranda Kaç Sure Vardır - Genel | Kardeş Eli Derneği
BLOG
Blog

Kuranda Kaç Sure Vardır

27.09.2024

Kuranda Kaç Sure Vardır

Kutsal kitabımız olan Kur'an-ı Kerim'in ayet ve surelerinin sayısı, Vahyin tamamlanmasıyla birlikte nazil olmuş ve kıyamete kadar bu haliyle kalacaktır. Kur'an-ı Kerim ayetlerden, surelerden oluşmaktadır. Kuranda kaç sure vardır? Sürekli olarak araştırılmaktadır. Bir sureyi oluşturan her cümle bir ayettir ve Kur'an-ı Kerim 114 sure, 6236 ayet ve 30 sureden oluşmaktadır. Son Peygamberin gelişiyle birlikte Kur'an-ı Kerim aynı kalmıştır. İlginç bir konu da bu kutsal kitapta bugüne kadar değişmeden kalan kaç tane surenin bulunduğudur. Kur'an-ı Kerim ayet derlenmiş ve Cebrail aracılığıyla son Peygamber'e gönderilmiştir.

Kuran da Cüz Ne demek?

Kur'an'da parça, kısım, bölüm anlamına gelmektedir. Arapçadan Türkçeye gelen bu kavram, Kur'an-ı Kerim ile eş tutulmakta ve Kur'an-ı Kerim'in her bir bölümünü ifade etmektedir. Kur'an-ı Kerim 30 sureden oluşmaktadır ve her sure 20 sayfadan oluşmaktadır. Kur'an-ı Kerim 114 sure ve 6236 ayetten oluşmaktadır. Parçalı yazılmış olması Kur'an-ı Kerim'i okuyacak olanlara kolaylık sağlar. Kur'an okuyan herkesin bu emre uyması önemlidir. Kur'an'da özellikle kısımlar arasında özel ayrımlar yapılarak bölümler arası farklılıklara işaret edilmektedir.

Böylece insanlar kitap okurken ayet, sure ve sureleri kolaylıkla ayırt edebiliyorlar. Kuran Müslümanların hayat rehberidir. Kur'an okumaktan maksat, onun kurallarına göre hareket etmek ve Kur'an ahlakına uygun ahlak sahibi olmaktır. Kur'an-ı Kerim okuyabilir ve ödülünü ölen yakınlarımıza bağışlayabiliriz. Ancak Kur'an-ı Kerim, ölmeden önce yaşayanlar için gerekli bir kitaptır. Onu okumak, okutmak, hediye etmek çok makbul ve asil bir davranıştır. Kur'an-ı Kerim'in ilk dört sayfası önsöz ve süslemeden oluşmaktadır. Kur'an-ı Kerim'in ana bölümlerine sureler denir. Kur'an-ı Kerim Fatiha Suresi ile başlar ve Nas Suresi ile biter.

 

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin
Hızlı Bağış Hayra vesile olan, hayrı işleyen gibidir.
Bağış Türü
Paylaş
SON BLOG YAZILARI
  • Şia Nedir?
    Şiilik, İslam'ın iki ana mezhebinden biri olup, Hz. Muhammed'in vefatından sonra halifeliğin kimde olması gerektiği konusundaki görüş ayrılıklarından doğmuştur. Sünnilikten sonra en yaygın ikinci İslami mezhep olan Şia, özellikle İran, Irak, Azerbaycan, Bahreyn gibi ülkelerde yoğunlukla görülür. Şia kelimesi Arapça'da "taraftar" veya "destekçi" anlamına gelmektedir ve Hz. Ali'nin takipçilerini ifade eder.
  • Mutezile Nedir?
    Mutezile, İslam tarihinde akılcı yaklaşımıyla öne çıkan, özgün bir kelam mezhebidir. İslam düşünce tarihinin en önemli akımlarından biri olan Mutezile, Hicri II. yüzyılda (8. yüzyıl) Basra'da ortaya çıkmıştır.
  • Bedevi Ne Demek?
    "Bedevi" kelimesi, Arapça kökenli bir terimdir ve çöl ya da kırsal alanlarda göçebe olarak yaşayan Arap topluluklarını ifade eder. Bu kelime, Arapça "bedewî" (بدوي) kökünden gelir ve "bâdiye" yani "çöl, kır, taşra" anlamına dayanır. Bedeviler genellikle çöl ikliminin zorlu koşullarına uyum sağlamış, göçebe bir yaşam tarzını benimsemiş topluluklardır. Geleneksel olarak deve yetiştiriciliği, hayvancılık ve ticaretle uğraşırlar.
  • Abdest Nasıl Alınır?
    Abdest nasıl alınır? sorusu, namaz ibadetini yerine getirmek isteyen her Müslümanın mutlaka doğru şekilde öğrenmesi gereken önemli bir konudur. İslam’da temizliğin şartı olan abdest, hem bedensel hem de ruhsal arınmanın bir parçasıdır.
  • Temizlik ile İlgili Ayet ve Hadisler
    İslam dini, yalnızca ibadetler değil, günlük yaşam alışkanlıklarında da temizliği esas alan bir inanç sistemidir. Kur’an-ı Kerim ve Peygamber Efendimizin (s.a.v.) hadisleri, temizliği hem fiziksel hem de ruhsal boyutlarıyla ele alır. "Temizlik imanın yarısıdır" hadisi, bu anlayışın en güçlü ifadesidir.