Kafirun Suresinin Okunuşu - Genel | Kardeş Eli Derneği
BLOG
Blog

Kafirun Suresinin Okunuşu

30.09.2024

Kafirun Suresinin Okunuşu

Mushaf sırasına göre 19., sûre sırasına göre ise 18. suredir. Maun Suresi'nden sonra ve Fir Suresi'nden önce Mekke'de nazil olmuştur. Onun Medine'ye çıktığına dair de bir rivayet vardır. Rivayete göre Kureyş, Peygamberimizden bir yıl kendi ilahlarına ibadet etmesini, bir yıl da kendi ilahlarına ibadet etmesini istemiştir. Peygamber şöyle dedi: ``Allah'a herhangi bir şeyi ortak koşmadan önce Allah'tan yardım isterim.'' Bunun üzerine Kureyş, ''İlahlarımızdan bazılarına saldırın (öpün ve dokunun) sonra sizi tasdik ederiz ve Allah'ınıza ibadet ederiz.'' dedi.

Daha sonra Kafirun ortaya çıktı. Mekke'nin ilk dönemlerinde sembolik olarak inen bu sure, Hz. Peygamber'in şirk ve sapkınlık konusunda kâfirlerle birleşemeyeceğini, tevhit ilkesinin tüm putperestlere tanıtıldığını açıkça belirtmektedir. Mekke'de bir müşrik, iman ile şirkin iki farklı şey olduğunu anlatmıştır.  İkisinin hiçbir benzerliği olmadığından bir arada yaşamalarının veya iki inanç arasında bir uzlaşma bulmalarının mümkün olmadığı açıkça ifade edilmektedir. Kafirun suresinin okunuşu hem Türkçe olarak hem Arapça olarak çok kaynakta yer almaktadır.

Kafirun Suresi

Bismillâhi’r-Rahmâni’r-Rahîm.

1- Gul yâ eyyuhe’l-kâfirûn.

2- Lâ a’budu mâ ta’budûn.

3- Ve lâ entum âbidûne mâ a’bud.

4- Velâ ene âbidun mâ abettum.

5- Velâ entum âbidûne mâ a’bud.

6- Lekum dînukum veliye dîn.

Kafirun Suresi Türkçe Meali

Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın adıyla.

1- De ki: Ey kâfirler.

2- Ben sizin taptıklarınıza tapmam.

3- Siz de benim ibadet ettiğime ibadet edecek değilsiniz.

4- Ben de sizin taptıklarınıza tapacak değilim.

5- Siz de benim ibadet ettiğime, ibadet edecek değilsiniz.

6- Sizin dininiz size, benim dinim bana.

 

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin
Hızlı Bağış Hayra vesile olan, hayrı işleyen gibidir.
Bağış Türü
Paylaş
SON BLOG YAZILARI
  • Şia Nedir?
    Şiilik, İslam'ın iki ana mezhebinden biri olup, Hz. Muhammed'in vefatından sonra halifeliğin kimde olması gerektiği konusundaki görüş ayrılıklarından doğmuştur. Sünnilikten sonra en yaygın ikinci İslami mezhep olan Şia, özellikle İran, Irak, Azerbaycan, Bahreyn gibi ülkelerde yoğunlukla görülür. Şia kelimesi Arapça'da "taraftar" veya "destekçi" anlamına gelmektedir ve Hz. Ali'nin takipçilerini ifade eder.
  • Mutezile Nedir?
    Mutezile, İslam tarihinde akılcı yaklaşımıyla öne çıkan, özgün bir kelam mezhebidir. İslam düşünce tarihinin en önemli akımlarından biri olan Mutezile, Hicri II. yüzyılda (8. yüzyıl) Basra'da ortaya çıkmıştır.
  • Bedevi Ne Demek?
    "Bedevi" kelimesi, Arapça kökenli bir terimdir ve çöl ya da kırsal alanlarda göçebe olarak yaşayan Arap topluluklarını ifade eder. Bu kelime, Arapça "bedewî" (بدوي) kökünden gelir ve "bâdiye" yani "çöl, kır, taşra" anlamına dayanır. Bedeviler genellikle çöl ikliminin zorlu koşullarına uyum sağlamış, göçebe bir yaşam tarzını benimsemiş topluluklardır. Geleneksel olarak deve yetiştiriciliği, hayvancılık ve ticaretle uğraşırlar.
  • Abdest Nasıl Alınır?
    Abdest nasıl alınır? sorusu, namaz ibadetini yerine getirmek isteyen her Müslümanın mutlaka doğru şekilde öğrenmesi gereken önemli bir konudur. İslam’da temizliğin şartı olan abdest, hem bedensel hem de ruhsal arınmanın bir parçasıdır.
  • Temizlik ile İlgili Ayet ve Hadisler
    İslam dini, yalnızca ibadetler değil, günlük yaşam alışkanlıklarında da temizliği esas alan bir inanç sistemidir. Kur’an-ı Kerim ve Peygamber Efendimizin (s.a.v.) hadisleri, temizliği hem fiziksel hem de ruhsal boyutlarıyla ele alır. "Temizlik imanın yarısıdır" hadisi, bu anlayışın en güçlü ifadesidir.