Fetih Suresi Kaç Sayfa - Genel | Kardeş Eli Derneği
BLOG
Blog

Fetih Suresi Kaç Sayfa

26.09.2024

Fetih Suresi Kaç Sayfa

Sureye adını veren fethin Hudeybiye Antlaşması mı yoksa Mekke'nin fethi mi olduğu konusunda farklı görüşler vardır. "Fetih" kelimesinin "savaş yoluyla bir ülkeyi fethetmek" anlamında kullanıldığını göz önüne alan müfessirler, burada Mekke'nin fethinden söz ettiğimizi ileri sürmüşlerdir. Fetih Suresi'nin değeri ve eşsizliği konusunda Peygamber Efendimiz şöyle buyurmuştur: "Bu gece bana, üzerine güneş doğan her şeyden daha kıymetli ve güzel bir Sûre gönderildi." Peygamber Efendimizin bunu söylemesinin ardından İslam'ın evrenselliğini ve üstünlüğünü simgeleyen önemli bir yer tutan Fetih Sûresi’ni okumuştur.  

Gazze'de görev yapan Müslüman askerlerin, buradaki zafer vaadinin gerçekleşeceğini umarak operasyonlar ve savaşlar sırasında sıklıkla sure okudukları biliniyor. Öte yandan ilk ayetin kılıç, kalkan, balta gibi savaş aletleri üzerine yazıldığı gibi, surenin tamamı bazı hükümdar ve komutanların zırhları üzerinde yazılı olarak bulunmaktadır. Çanakkale Savaşları ve Kurtuluş Savaşı yıllarında evlerde ve camilerde sürekli okunduğu bildirilen Fetih Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 26. Suresidir. Fetih Duası 510. sayfada başlayıp 514. sayfada bitmektedir. Fetih suresi kaç sayfadır? Sorusu sürekli merak edilmektedir.  Fetih suresi toplamda 4 sayfadır.

Fetih Suresi Konusu

Fetih Suresi, Hicretin altıncı yılında müşriklerle imzalanan ve İslam'ın tüm dünyaya kabulü ve yayılmasının önünü açan büyük Hudeybiye zaferini anlatarak başlamaktadır. Hz Osman Hudeybiye seferine katılarak Mekke'ye elçi olarak gönderilmiştir. Hz. Osman'ın öldürüldüğüne dair söylentiler nedeniyle Hz. Peygamber'e biat eden ve haber doğruysa kanlarının son damlasına kadar savaşacaklarını söyleyen sahabeler övgüyle karşılanmıştır. Bu müminlere parlak bir gelecek, zafer ve ganimet vaat edilmektedir. Öte yandan, Hudeybiye seferine zenginlikleri veya çocuklarının engelli olması nedeniyle katılamayan münafıkların iç karışıklıkları, çarpık duygu ve sözlerine yansıyan olumsuz görüntüler bir uyarı niteliğinde sunulmaktadır. Nihayet Mekke'nin fethinin müjdesi duyurulur ve bunun gerçekleşmesine dair plan öğretilir.

 

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin
Hızlı Bağış Hayra vesile olan, hayrı işleyen gibidir.
Bağış Türü
Paylaş
SON BLOG YAZILARI
  • 2 Mayıs Cuma Hutbesi
    2 Mayıs 2025 tarihli Cuma Hutbesi, İslam dünyasında birlik ve beraberliğin önemine dair derinlemesine bir anlayış sunuyor.
  • Kabe Neden 7 Kere Tavaf Edilir?
    Tavaf, İslam’ın en kutsal mekânı olan Kâbe’nin etrafında yedi defa dönerek yapılan ibadettir. Hac ve umre ibadetlerinin temel rükünlerinden biri olan tavafın yedi kez yapılmasının nedeni, birçok kişi tarafından merak edilmektedir.
  • Salavat Nedir, Nasıl Getirilir?
    Salavât, İslam dininde önemli bir yere sahip olan, manevi derinliği yüksek bir dua geleneğidir. Dilimize Arapçadan geçen bu terim, "salât" kelimesinin çoğulu olarak karşımıza çıkar. Salavât, Peygamber Efendimizin -sallâllâhu aleyhi ve sellem- ismi zikredildiğinde yapılan duâ demektir.
  • Bayramda Alkol İçilir mi?
    Bayramlar, İslam dininde birlik, beraberlik, ibadet ve sevinç günleridir. Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı gibi mübarek zamanlarda Müslümanlar, ibadetlerini artırır, aile büyüklerini ziyaret eder, küslerle barışır ve Allah’a şükrederler
  • Ya Malikel Mülk El Mülkü Lillah Ne Anlama Gelir?
    "Ya Malikel Mülk El Mülkü Lillah Ne Anlama Gelir?" ifadesi, İslam inancında derin bir manaya sahip olan ve Allah Teâlâ'nın yüceliğini ve kudretini ifade eden bir cümledir. Allah Teâlâ, bütün kâinatın tek sâhibi ve mâlikidir; bu, O'nun iradesi dışında hiçbir şeyin var olamayacağı ve tüm varlıkların O'nun tasarrufu altında olduğu anlamına gelir