Bayram Namazı Kaç Rekât? - Genel | Kardeş Eli Derneği
BLOG
Blog

Bayram Namazı Kaç Rekât?

05.08.2024

Bayram Namazı Kaç Rekât?

Kurban ve Ramazan Bayramı’nda kılınan bayram namazı 2 rekât olarak vacip namazı adı vererek kılınmaktadır. Genellikle bayram namazı camide kılınmaktadır. Hoca önde cemaat arkada olmak üzere erkeklerin kıldığı bir namazdır. Aynı zamanda bayram namazı cemaatle beraber kılındığından dolayı hocanın vaaz vermesiyle beraber başlar. Bayram namazında öncelik cami hocasına aittir. Cami hocası ne yaparsa cemaatte onu tekrarlayarak namazı kılarlar. Namaz bittiğinde ise herkes evlerine dağılarak namaz sonlanır.

Bayram namazı 2 rekâtlı vacip namazı olduğundan dolayı çabuk biten bir namazdır. İmam sesli olarak duaları okumaktadır. Namazdan önce herkes niyet ederek namaza başlar sonrasında hoca sadece konuşarak namazı kıldırır. Namaz esnasında hocadan başka kimse konuşmaz. Namazın sonunda ise tesbih çekilerek dua edilir. Bu şekilde namaz bitirilir. Bayram namazından önce mutlaka namaz abdesti alınmalı ve sonrasında namaza başlanılabilir.

Bayram Namazını Kimler Kılabilir?

Namazların hepsini herkes kılabilirken bayram namazı için kadınlar, çocuklar ve yolda olan insanlar kılmasa da sorun olmayacaktır. Cuma namazı içinde aynı şey söylenebilir. Bayram namazının kılınmasının en büyük sebebi ise Allah Teala bayram günlerini hayırlı geçirmemiz adına vermedir. Kılınan namazlarda mutlaka Allahtan huzur ve bereket istenmelidir. Bu şekilde kılınan namaz ile Allah’ın buyruklarına uyulacaktır. Niyet edilen şeyler bayram namazıyla beraber dile getirilebilir.

Bayram namazı en hayırlı namazlardan biridir. Bayram namazı kılan kişi en hayırlı müminler arasında yer alır. Bayram namazı kılarken dikkat edilmesi gereken birkaç husus vardır. Bunlar; abdest almış olmak, temiz kıyafetler giymek, temiz seccade kullanmak gibi hususlardır. Dinimiz bize temiz olmayı buyurmaktadır. Mutlaka imkanlarımızın el verdiği kadar temiz yerlerde namaz kılmalı ve temiz kıyafetler giymeyi tercih etmeliyiz.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin
Hızlı Bağış Hayra vesile olan, hayrı işleyen gibidir.
Bağış Türü
Paylaş
SON BLOG YAZILARI
  • Kurban Bayramı Hutbesi
    2025 yılı Kurban Bayramı hutbesi, İslam dünyası için büyük önem taşıyan bu mübarek bayramın ruhunu yansıtmaya hazırlanıyor.
  • Nisab Nedir?
    Nisab, zekat, sadaka-i fıtır ve kurban gibi ibadetlerin yerine getirilmesi için konulan zenginlik ölçüsüdür.
  • Adana Kurban Bayramı Namazı Vakti 2025
    Adana Kurban Bayramı Namazı Vakti 2025 yılı kurban Bayramı namazı saat kaçtadır ve ne zaman kılınır sorusu her yıl olduğu gibi 2025 yılında da büyük bir coşku ve heyecanla kutlanacak olan bu önemli dini bayramın en merak edilen konularından biridir.
  • Kurban Kesmek Kur’an’da Geçiyor mu?
    Kurban kesmek, İslam dininde önemli bir ibadettir. Peki, bu ibadetin temeli Kur’an’a dayanıyor mu? Kurban kesmek Kur’an’da geçiyor mu?
  • Ankara Kurban Bayramı Namazı Vakti 2025
    2025 yılında Ankara Kurban Bayramı hazırlıkları şimdiden merak konusu olmaya başladı. Özellikle Ankara Kurban Bayramı Namazı Vakti, ibadetlerini planlamak isteyen Ankaralı Müslümanlar için büyük önem taşıyor.