Ayetel Kürsi Suresi - Genel | Kardeş Eli Derneği
BLOG
Blog

Ayetel Kürsi Suresi

27.09.2024

Ayetel Kürsi Suresi

Aytel Kürsi suresi Kur'an-ı Kerim'in en önemli ayetlerinden biridir. Her ne kadar "Şiirin Efendisi" olarak adlandırılsa da her türlü kazadan, beladan ve nazardan korunmak için de yaygın olarak okunmaktadır. Bakara suresinin 255. ayeti Ayetel Kürsi'nin manasını anlayıp tekrar okumalısınız.

Ayetel Kürsi Faydaları

Ayetel Kürsi, pek çok faziletleri ve faydaları olan bir duadır. Peygamberimiz (sav)'in faydalarını bildirdiği bu kıymetli duayı tekrarlamak, iyiliğe davet, kötülüğe de hazineye vesile olacaktır. Binbir faydası olan bu ayetin okunması, yaşlı-genç, hasta-sağlıklı, gücü yeten herkese tavsiye edilir. Ayetel Kürsi'nin faziletleri ve anlamları şöyledir:

  1.  Yatmadan önce okumak sizi sabaha kadar kazalardan ve sorunlardan korur, huzurlu ve dinlendirici bir uyku sağlar. Hz Muhammed (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: "Yatağınızda Aytel Kürsi'yi okuyun. Her zaman Allah'ın koruması altında olursunuz ve sabaha kadar hiçbir şeytan yanınıza yaklaşamaz."
  2.   Ayetel Kürsi her an okunabilen, pek çok fayda ve bereket getiren bir duadır. Zenginlik, sağlık, bolluk ve berekete şükran ifade etmek için söylendiğinde bolluğu, sağlığı ve mutluluğu artırır.
  3.  Bu dua Allah'ın en büyük sıfatlarını içerir ve Allah'ı anmak bin sevap getirir ve Yüce Yaratıcının rızasını kazanır.
  4.  Bu duayı sık sık tekrarlamayı alışkanlık haline getiren bir Müslüman, kazandığı sevaplar sayesinde semavî nazırlar arasına girer. Günahların bağışlanmasını sağlayan Ayetel Kürsi, kabir ve cehennem azabından kurtuluşa ulaşmanın en büyük anahtarlarından biridir.

Ayetel Kürsi Okunuşu

- Allâhü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm, lâ te'huzühu sinetün velâ nevm,

- lehu mâ fissemâvâti ve ma fil'ard, men zellezi yeşfeu indehu illâ bi'iznih,

- ya'lemü mâ beyne eydiyhim vemâ halfehüm,

- velâ yü-hîtûne bi'şey'im min ilmihî illâ bima şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel'ard,

- velâ yeûdühû hıfzuhümâ ve hüvel aliyyül azim.

 

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin
Hızlı Bağış Hayra vesile olan, hayrı işleyen gibidir.
Bağış Türü
Paylaş
SON BLOG YAZILARI
  • Şia Nedir?
    Şiilik, İslam'ın iki ana mezhebinden biri olup, Hz. Muhammed'in vefatından sonra halifeliğin kimde olması gerektiği konusundaki görüş ayrılıklarından doğmuştur. Sünnilikten sonra en yaygın ikinci İslami mezhep olan Şia, özellikle İran, Irak, Azerbaycan, Bahreyn gibi ülkelerde yoğunlukla görülür. Şia kelimesi Arapça'da "taraftar" veya "destekçi" anlamına gelmektedir ve Hz. Ali'nin takipçilerini ifade eder.
  • Mutezile Nedir?
    Mutezile, İslam tarihinde akılcı yaklaşımıyla öne çıkan, özgün bir kelam mezhebidir. İslam düşünce tarihinin en önemli akımlarından biri olan Mutezile, Hicri II. yüzyılda (8. yüzyıl) Basra'da ortaya çıkmıştır.
  • Bedevi Ne Demek?
    "Bedevi" kelimesi, Arapça kökenli bir terimdir ve çöl ya da kırsal alanlarda göçebe olarak yaşayan Arap topluluklarını ifade eder. Bu kelime, Arapça "bedewî" (بدوي) kökünden gelir ve "bâdiye" yani "çöl, kır, taşra" anlamına dayanır. Bedeviler genellikle çöl ikliminin zorlu koşullarına uyum sağlamış, göçebe bir yaşam tarzını benimsemiş topluluklardır. Geleneksel olarak deve yetiştiriciliği, hayvancılık ve ticaretle uğraşırlar.
  • Abdest Nasıl Alınır?
    Abdest nasıl alınır? sorusu, namaz ibadetini yerine getirmek isteyen her Müslümanın mutlaka doğru şekilde öğrenmesi gereken önemli bir konudur. İslam’da temizliğin şartı olan abdest, hem bedensel hem de ruhsal arınmanın bir parçasıdır.
  • Temizlik ile İlgili Ayet ve Hadisler
    İslam dini, yalnızca ibadetler değil, günlük yaşam alışkanlıklarında da temizliği esas alan bir inanç sistemidir. Kur’an-ı Kerim ve Peygamber Efendimizin (s.a.v.) hadisleri, temizliği hem fiziksel hem de ruhsal boyutlarıyla ele alır. "Temizlik imanın yarısıdır" hadisi, bu anlayışın en güçlü ifadesidir.