Kurban Bağış Miktarı Nasıl Belirleniyor?
Kurban fiyatları dünyanın her bölgesinde farklılık göstermektedir. Kardeş Eli Derneği, bu fiyatları göz ardı ederek yurt içi kurban bağış fiyatını 12790 lira, yurt dışı bağışını ise 2690 lira olarak belirlemiştir.
Kurban Bağış Miktarı Ne Kadar?
Adak, Şükür, Akika, Sadaka, Şifa vb. kurban yurt dışı hisse bedeli 2690 lira küçükbaş bedeli 2990 liradır. Yurt içi küçükbaş bedeli ise 12.790 lira olarak belirlenmiştir. Belirlenen hisse bedellerinin içine bütün organizasyon masrafları dahil edilmiştir.
Kurban Kesimleri Kaç Gün Sürüyor?
48 Saat içerisinde Kurbanlarınız kesilir ihtiyaç sahiplerine ulaştırılır. Kardeş Eli, kesilen kurbanların video ve fotoğraflarını cep telefon numaralarına Whatsapp üzerinden sizlere gönderir.
Kestiğimiz Kurbanın Fotoğraflarını Ve Videolarını Yollayabiliyor Musunuz?
Evet, 7 iş gününde vermiş olduğunuz cep telefonuna Whatsapp üzerinden kurban kesim videonuzu gönderebiliyoruz. Ayrıca Kesim bilgisini bıraktığınız cep telefonu numarası üzerinden size SMS ile ulaştırabiliyoruz.
Kişi Kurbanını Dilediği Yerde Kestirebiliyor Mu?
Bağışlarımız kurbanlarını Kardeş Eli'nin belirlediği bölgelerde kestirebilirler. Bağışlanan bu kurbanlar kimi zaman Afrika ülkelerinde, kimi zaman Arakan mülteci kamplarında, kimi zamanda afet ve savaş mağduru ülkelerde kesilmektedir.
Kurban Kesimi İçin Gerekli Olan Vekâlet Konusu Nasıl Gerçekleşiyor?
Bağışlanan kurbanlar Kardeş Eli Derneği’nin sisteminde gözüktüğünde çağrı merkezlerimiz tarafından aranarak bilgi verilir,
Yardım Kuruluşlarına Vekâlet Verilebilir Mi?
Evet, Vakıf ve Dernek gibi kuruluşlara vekâlet verilir. Ancak aranan şart, Kuruluşların kesilen kurbanı İslam’a uygun bir şekilde kesip etlerin ihtiyaç sahiplerine ulaştırması ve derilerin doğru yerlerde değerlendirmesi gerekir. Kurumların kesilen kurbanları doğru yerlere ulaştıran güvenilir bir kurum olması gerekir.
Vekâlet Veren Kişi Kurbanının Kesildiğini Nasıl Öğreniyor?
Kesilen kurbanlarla ilgili hayır sahiplerine 24 saat içerisinde dönüş yapılmaktadır. İletişim merkezlerimiz tarafından aranarak kurbanların kesildiği yerlerle ilgili bilgi verilerek cep telefon numaralarına kısa mesaj ve video gönderilmektedir.
İhtiyaç Sahibi İnsanlar Nasıl Belirleniyor?
Kardeş eli Derneği, ihtiyaç sahiplerini belirlemek için bölgede detaylı raporlar hazırlayarak çalışmaktadır. Kardeş eli, dağıtım bölgeleri olarak kimi zaman Afrika ülkelerinde kimi arakan mülteci kamplarında kimi zamanda afet ve savaş mağduru Ülkerlerde adak, akika, şükür, kurbanlarını keserek dağıtımını gerçekleştirilmektedir.
Bir Kurban Bedelini Tam Veremeyen Kişiler Daha Azını Verebilirler Mi?
Maalesef kurban bağışı için belirlenen miktarların daha azını kabul edememekteyiz. Yurt dışı kurban bağış miktarı 2690 lira, Yurt içi bağış miktarı ise 12790 liradır. Yardımsever bağışlarımız sitemizin online www.kardeselidernegi.org.tr bölümünden farklı projelerimiz için dilediği miktarda bağış yapabilmektedir.
Kurban Eti Nasıl Değerlendirilmelidir?
Hz. Peygamber (s.a.s.), kurban etinin üçe taksim edilip, bir bölümünün kurban kesemeyen yoksullara dağıtılmasını, bir bölümünün akraba, tanıdık ve komşularla paylaşılmasını, bir kısmının da evde yenmesini tavsiye etmiştir. Derneğimiz, kurban etinin, üzerinde özenle durarak kesilen kurban dağıtımları ile birebir ilgilenmektedir.
Kurban Ne Demektir, Hükmü Nedir?
Kurbanın lügat manası “yaklaşmak ”tır. Allah yakınlaşmak niyetiyle kesilen hayvana kurban denir. Kurban her Müslümana vaciptir. Hangi Müslümanlara; hur olan, mukim olan, zengin olan yani nisap miktarı malı olan bütün Müslümanlara kurban kesmek vaciptir.
Kimler Kurban Kesmelidir?
Kurban kesmek vacip bir ibadettir. Bütün ibadetlerde Müslüman olmak, Akıllı olmak, buluğ çağına girmiş olmak en temel dini şarttır. Kurban'da zengin olma şartı vardır, zekât veren, fitre veren her Müslümana kurban kesmek vacip olur. Zengin olma şartı şeriat ifadesi ile nisap miktarı mala sahip olmakla beraber 80,18 gram altına sahip olan herkese kurban vaciptir, kurban kesmelidir.
Ölmüş Kimseler İçin Kurban Kesilir Mi?
Evet, kesebilirsiniz. Kurban Allah rızası için kesilen, ibadet niyetiyle kesilen bir hayvandır. Her türlü ibadeti gerçekleştirip sevabını ölülerimize bağışlaya biliriz. Aynı şekilde anne, baba, dede, nine, atalar için Allah adına kestiğimiz bir kurbanın sevabını bağışlayabiliriz. Bu durum hayatta olan kimsenin kurbanını kesip ona sevabını bağışlamak gibidir.
Kurban Yerine Sadaka Vermekle Bu İbadet Yerine Getirilmiş Olur Mu?
Kurban kesmek ve sadaka vermek farklı ibadetlerdir. Allah Sadaka ver dediğinde sadaka, Kurban kes dediğinde Kurban Kesilmelidir. Ben Kurban kesmek yerine 300 lira 500 lira kurban paramı sadaka olarak verdiğim zaman o para Kurban yerine geçmez. Kurban kesmeyi medeni insana yakıştıramayan barbarca bir şey olarak görme yaklaşımı varsa bir insanın Allah muhafaza eylesin bu Müslümanca bir düşünce değildir, olamaz. Böyle düşünen kişiler kendini bu düşüncelerden kurtarmalıdır. Allah C.C kestiğimiz keseceğimiz kurbanlarımızı kabul buyursun. (âmin)
Adak, Akika Ve Şükür Kurbanları Kurban Bayramında Kestirilebilir Mi?
Evet, Mümkündür. Kurban Bayram içerisinde kişi farklı niyetlerle bağışlamak istediği Adak, Akika, Şükür, vb. kurbanlarını Kardeş Eli Derneği, aracılığı ile kestirebilir.
Çek, Senet Gibi Ödeme Araçlarıyla Kurban Bağışı Yapmak Mümkün Mü?
Hayır, yaşanabilecek sıkıntılar göz önünde bulundurularak Çek ve Senet ile Kurban Bağışı Mümkün değildir.