Yetimlere Yardım - Öksüz Çocuklara Destek Olun

Yetimlere Yardım

Yetimlere yardım

Yaklaşık 8 milyar olan dünya nüfusunun 2,2 milyarını çocuk nüfusundan oluşuyor. Çocuk nüfusunun 143 ila 210 milyonu ise maalesef yetim. Dünyanın farklı bölgelerinde gerçekleşen krizlerden ve zorluklardan en çok etkilenenler yeryüzünün en masum bireyleri olan çocuklar, şefkate ve ilgiye muhtaç yaşıyor.

Yetimliğe neden olan koşullar

Savaş, işgal, zulüm, doğal afet, çatışma, hastalık, bakımsızlık ve yoksulluk gibi nedenlerle ebeveynlerinden birini veya her ikisini kaybeden çocuklar, sahipsiz kalarak etraflarında oluşabilecek tüm tehdit ve tehlikelere karşı korumasız hale gelmektedir. Suistimale açık durumdaki çocuklar, insan kaçakçılığı, istek dışı evlatlık verilme, çocuk askerliği, çocuk işçiliği, organ mafyası, fuhuş ve dilenci şebekeleri, misyoner örgütler, madde bağımlılığı ve çeşitli suç örgütleri gibi pek çok olumsuzlukla karşılaşabilirler. Özellikle Afrika ve Asya kıtasında yoğun olarak yaşayan yetimler için yapılan yardım faaliyetleri onların kendilerini güvende hissettiren, hayatlarını bir nebze olsun kolaylaştıran önemli girişimlerdir.

Yurt içinde ve yurt dışında milyonlarca yetim yardım bekliyor

Doğuştan itibaren her çocuk temel yaşam hakkına, eğitim hakkına, sağlık desteği hakkına, barınma hakkına, fiziksel ve psikolojik sömürüye karşı korunma hakkına sahiptir. Kardeş Eli Derneği’nin yürüttüğü yetim çalışmaları, yetim çocukların kendi yaşıtları gibi normal şartlarda büyümesine ve yaşamasına fırsat sağlıyor. Ayrıca yetim ailelerini de destekleyerek, yetimlerin kendi yuvalarında yetişmeleri için gayret gösteriyor.

Yetimlerin eğitimleri için yetimhane inşa ediliyor

Yetim destekleme için yapılan yardımlar bir havuzda toplanmakta ve yapılan bağışlar yetimlerin tüm ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılmaktadır. Savaşlarda yetim kalan Müslüman çocuklar kendi dillerinde eğitim alamamaktadırlar ve İslam’dan uzak dini eğitimden yoksun büyümektedirler. Kardeş Eli Derneği, bu yetimlerin eğitimleri için yetimhaneler inşa etmekte ve yetimlerin ihtiyaçlarını karşılayarak onlara sıcak bir yuva vermek için faaliyetlerine devam etmektedir.

Yetimlere kardeş eli uzanıyor

Yetimlerin yılın her vakti eğitim, sağlık, gıda, kıyafet ve barınma gibi temel ihtiyaçlarını karşıladığımız ve onların güvenli ortamlarda büyümelerine destek olduğumuz çalışmaları yürütebilmek adına bazı kategoriler oluşturarak çalışmalarımızı bu konulara göre şekillendirdik. Bu kategoriler: Yetim sponsorluğu, Gazze yetim sponsorluğu, Türkiye yetim sponsorluğu, yetim desteği, yetim giydirme, yetim eğitim desteği, yetimhane yardımıdır. Yetimlerin ihtiyaçlarına göre oluşturulan bu kategorilerden herhangi biri için siz de bağışta bulunabilirsiniz. Allah rızası için yapmış olduğunuz yardımları Türkiye, Asya, Afrika, Gazze ve Yemen’de yaşayan yetimlere ve kimsesizlere ulaştırmak için yılın 365 günü çalışıyoruz.

Yetim sponsorluk sistemi

Bu sistemle bir kişi, aile, kurum, arkadaş grubu, sınıf veya okul bir yetime sponsor olabiliyor.  Aylık 125 TL bağışlayarak sponsoru olunan yetimine eğitim, sağlık, gıda, kıyafet ve barınma ihtiyaçlarına önemli katkılar sağlayabilirsiniz.

Proje sponsorluğu

Yetimhane, ev, okul inşası veya tadilatları, eğitim malzemelerinin karşılanması, sağlık hizmetleri gibi proje bazlı çalışmalar kişi, kurum veya kuruluşların sponsorluğuyla yapılabiliyor. Proje sponsoru olmak isteyen gönüllülerimiz bir yetimhanenin inşasını üstlendiği gibi kütüphanesini, yatakhanesini, mutfağını veya bir başka odasını da yaptırabilir; mevcut yetimhanelerin yıllık masraflarına katkıda bulunabilir. Bir projeye sponsor olmak veya yetimhane yaptırmak için 0216 224 2 224 numaralı telefonu arayarak Kardeş Eli Yetim Birimi ile irtibata geçebilirsiniz.

Gazze yetim sponsorluğu

Gazze’de savaşlar nedeniyle birçok yetim sahipsiz kalmıştır. Kardeş Eli olarak yüzlerce yetime sahip çıkmak için elimizden geleni yapıyoruz. İhtiyaç sahibi yetimlere gıda, giyim, eğitim, barınma gibi sorunlarına çözüm getirerek kendi ayakları üzerinde duruncaya kadar sponsorluk çalışmalarını devam ettiriyoruz.  Yetim Sponsorluğu için dilediğiniz miktarda bağış yapabilirsiniz. Çünkü yapılan bağışlar bir havuzda toplanmakta yetimlerin ihtiyaçlarına yönelik harcanmaktadır.

Türkiye yetim sponsorluğu

Dünyanın pek çok bölgesinde olduğu gibi ülkemizde de yetim kalmış, yardıma muhtaç çocuklar var. Türkiye’nin her noktasına yardım elini uzatan Kardeş Eli Derneği’ne aylık 250 TL bağışta bulunarak bir yetim yavrumuza sahip çıkabilirsiniz.

Yetim desteği

Yetim destekleme için yapılan tüm yardımlar yetim yardım havuzunda değerlendirilir. Bu havuzda toplanan bağışlar, yetimhane tadilatları, kütüphane veya yatakhane kurulması, sağlık hizmetleri, yetimlere yönelik sosyal etkinliklerin düzenlenmesi, bayramlık giysi alımları gibi projelerde kullanılır.

Yetim giydirme

Özellikle kış aylarında, soğuğa karşı savunmasız kalmış çocuklara mont, kazak, bot, pantolon, çorap, eldiven, atkı, bere gibi kışlık ihtiyaçlarını karşılamak için giyim yardımında bulunabilirsiniz. Onları bu kış yeni ve sıcacık hediyelerle mutlu etmek için bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Yetimhane yardımı

Kardeş Eli Derneği, yetimhaneleri yetimlerin barındığı yapılar olmanın ötesinde bir vazife olarak görüyor. Çoğu zaman stratejik öneme sahip yetimhaneler bölgenin gerektirdiği şartlar doğrultusunda inşa ediliyor. Müslümanların baskı gördüğü ülkelerde öğrenciler devlet okullarında kendi dillerinde eğitim alamıyor ve İslami eğitim alma imkânı bulamıyor. Kardeş Eli Derneği’nin bu bölgelerde yaptığı yetimhaneler hem barınma hem de eğitim ihtiyacını karşılıyor.