Kurban Bağışı
FAALİYETLERİMİZ

Kurban Bağışı

KURBAN BAĞIŞI

Kurbanın sözlük anlamı, “yakınlık kurmak, yaklaşmak”tır. Dini olarak ise Allah’ın rızasını kazanmak için ibadet maksadıyla belli şartları taşıyan hayvanların belirli bir vakitte ve usule uygun olarak kesilmesidir.

KURBAN ÇEŞİTLERİ

Kurban çeşitleri, Kurban Bayramı’nda kesilen Udhiyye kurbanı, akika kurbanı, adak kurbanı, hac yapan hacıların Harem bölgesinde kestiği hedy kurbanı, hacda yasakların ihlali halinde kesilmesi gereken ceza ve kefaret kurbanından oluşur.

KURBAN SEVİNÇTİR

KURBAN KESME YÜKÜMLÜLÜĞÜ

Bir kimsenin kurban kesmekle yükümlü sayılabilmesi için aranan şartlar, “vücûb şartları” olarak adlandırılır.

Kurban kesmekle yükümlü olabilmek için, Müslüman olmak, akli sağlığı yerinde olmak, buluğa ermiş olmak, yolcu veya misafir olmamak, dinen zengin sayılacak kadar maddi güce sahip gerekir.

Bu özelliklere sahip olan insanlar, Allah’ın onlar için lütfetmiş olduğu nimetlere şükretmek maksadıyla kurban kesmelidir.

KURBAN FEDAKARLIKTIR

Müslümanlar tarafından her yıl binlerce kurban kesilmektedir. Bu, bir bakıma, bir Müslümanın Allah’a ibadet etmek ve onun emrine uyduğunu göstermek için her şeyini fedâ edebileceğinin, gözden çıkarabileceğinin ve Allah yolunda sahip olduklarından vazgeçebileceğinin sembolik bir ifadesi anlamını taşır.

Yılın 365 Günü  Adak, Akika, Şükür, Şifa kurbanlarınızın kesimini gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

Kurban Bağışı yapmak için 3 adımda tüm işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

YOKSUL VE MAZLUMLARA KARDEŞ ELİ OLUN

Kardeş Eli Derneği kurban emanetlerinizi 17 ülkede ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak insanların mutluluğuna ortak oluyor.

Bağışcılarımız Yurtdışında kesmek istedikleri büyükbaş ve küçükbaş hisse bedellerini, internet sitemizin online bağış bölümünden kredi kartı ile bağışlarınızı gerçekleştitebilirsiniz.

TOPLUMDA KARDEŞLİĞİN, DAYANIŞMANIN VE YARDIMLAŞMANIN RUHUNU CANLI TUTUYORUZ

Kurban, kişisel bir ibadet olmanın ötesinde, toplumda kardeşliğin, dayanışmanın ve yardımlaşmanın ruhunun canlı tutulmasına vesile de olmaktadır.

Zenginlerin, mallarını Allah rızası için başkalarıyla paylaşması, bu niyetle harcama yapması, onları cimrilikten ve dünya malına düşkün olmaktan kurtarır. Yoksulluk çekenlere ulaşan kurbanlar vesilesiyle fakir ile zengin aynı kurbanın sevap ve şükrüne nail olur.

Böylece sosyal adalet vuku bulmuş olur. Yoksulluk ve sefalet yüzünden sıkıntılar çekmiş, belki de uzun zamandır ağzına bir lokma et koyamamış fakir kimseler, kurban bağışları vesilesiyle bol bol et yeme fırsatına kavuşmaktadır.

KARDEŞ ELİ DERNEĞİ KURBAN BAĞIŞLARINIZI İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRIYOR

Akika, adak, şükür ve şifa kurbanlarınızı Kardeş Eli aracılığı ile kestirebilirsiniz. Bağışlanan kurbanlar Türkiye’den Afrika’ya, Gazze’den Yemen’e dünyanın her yerindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır.

Kurbanlar okullarda, yetimhanelerde veya medreselerde İslami ve sağlıklı koşullarda kesilmektedir.

Kurban bağışlarınız İslami usullere ve hijyen kurallarına uygun olarak veteriner kontrolünde kesilir.

Kurbanınız kesildikten sonra  telefonunuza kurbanınız kesilmiştir teşekkür ederiz mesajı gelir.

Kurbanlıklarınızın her aşaması, bağışçılarımızla resim ve videolar aracılığı ile paylaşılır.

Eşit şekilde pay edilen kurban bağışları ihtiyaç sahiplerine ulaştırılarak bağışınız gerçekleştirilmiş olur.