Afrika Mali Su Kuyusu - Kardeş Eli Derneği
Afrika Mali Su Kuyusu

Afrika Mali Su Kuyusu

Afrika’da bulunan birçok ülkede olduğu gibi Mali’de de kuraklık ve maddi imkansızlıklar nedeni ile su sıkıntıları yaşanmaktadır. İnsanlar kirli ve güvenli olmayan suları içmek ve temizlik ihtiyaçlarını karşılamak zorunda kalıyorlar. Yoksulluk nedeni ile yetersiz beslenen halkın üstüne pis suları tüketmeleri birçok hastalığa davetiye çıkarıyor ve insanlar özellikle de çocuklar, yaşlılar hayatlarını kaybediyorlar.

Mali’de acil su kuyularına ihtiyaç vardır. Temiz su bulamadıkları için kirli sular ile hayatlarını devam ettirmek isteyenler ishal gibi salgın hastalıklar yüzünden yaşamlarını yitiriyorlar. Bölgede su kuyuları açarak hem içme suyu hem de temizlik açısından hijyen sağlanabilir.

Kardeşeli Derneği bu gidişe son vermek ve insanları temiz suya kavuşturmak amacı ile Mali’de su kuyusu açmak için projeler yapmaktadır. İnsanlar küçük su birikintileri ile ihtiyaçlarını karşılamak için çaba harcamaktadırlar. Bu su birikintilerine ulaşmak için bile binlerce kilometre yürümekte ve bidonlar ile suları taşımaktadırlar. Yapacağınız bağışlar ile bu gidişe son verebilir ve insanların temiz suya kavuşmalarına katkıda bulunabilirsiniz.