Yetim Sponsorluk (1 Yıllık) - Kardeş Eli Derneği
Yetim Sponsorluk (1 Yıllık)
4800,00 TL

Yetim Sponsorluk (1 Yıllık)

Yetimlere yardım en faziletli amellerden biridir. Yetim; sözlük anlamlıyla ‘tek başına kalmak, yalnız olmak’ demektir. İslâmiyet, yetimlere sahip çıkılmasını, onların korunup kollanmasını, onlara âdil muamelede bulunulmasını emretmiştir. Yetimlere merhametli davranmak, ihtiyaçlarını gidermek çok sevaptır. Elbettesadece yetim yardımı anne-babası Müslüman olan yetimleri değil, tüm yetim çocukları kapsar.

Bugün doğal âfetler, savaşlar, hastalıklar ve çeşitli enedenlere bağlı olarak dünyanın dört bir yanında yetim kalmış milyonlarca çocuk vardır. Hem maddi ve manevi eksiklikler yaşayan, hem de ebeveynleri olmadığı için suç örgütlerinin tuzağına düşürmek istediği bu çocuklara yardım eli uzatmak gerekir.

Derneğimiz iyilik yolunda yürürken yetimleri unutmamakta; onların geleceğine umut olmak, gereksinimlerini karşılamak için çalışmaktadır. Yetim çocuklara her anlamda maddi-manevi destek sağlayan derneğimiz; onların sağlık, barınma, eğitim, sosyal-kültürel ve diğer alanlardaki hizmetlerden en iyi şekilde yararlanmalarını amaçlamaktadır.

Siz de iyilik seferberliğine katılmak istiyorsanız derneğimizle irtibata geçmeniz mümkündür. Baba merhameti ve anne şefkatinden yoksun yetimlerimizin hayata tutunabilmesi, iyi bireyler olarak yetişebilmesi için faaliyet gösteren derneğimiz, yetimlerle ilgili âyet-i kerîme ve hadîs-i şerîfleri esas alarak faaliyet göstermektedir.

Derneğimiz iyiliğin egemen olması amacıyla çalışmakta ve bağışları vakıf malı anlayışıyla doğru şekilde değerlendirmektedir. Yani yapılan bağışların yerine ulaşacağı noktasında garanti sunmaktadır. Her imkânın, her nefesin sınırlı bir zaman için bahşedildiğini unutmamalı; elimizde fırsat verken değerlendirmelidir. İyilik için yarını beklememeli, yetimlerimize bugünden sahip çıkmalıdır.

Yetim Yardımı Hizmetlerimiz

Yetim yardımı kapsamında derneğimiz; yetimlere büyüyüp kendi ayakları üstünde durana kadar destek olmayı prensip edinmiştir. Gıdadan eğitime, barınmadan sağlığa kadar tüm ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için durmadan çalışmaktadır. Kendi kültürlerinden, topraklarından kopmalarını önlemek; kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak için gayret göstermektedir.

Aile bireylerinin yanında yaşama imkânı olmayan yetimler, sıcak bir yuva ortamı sunan yetimhanelere yerleştirilmektedir. Yetim çocukların düzenli bakımları üstlenmekte; dönemsel yardımlarla da ekstra destek sağlanmaktadır.

Yetimhanelerin tadilat masraflarını karşılamak, ev eşyası almak, meslek edindirme kursları düzenleyerek yetim ailelerinin mesleki eğitimler almasını sağlamak, yetimlerin kıyafet ihtiyacını karşılamak, sağlık taramalarını gerçekleştirmek, onlar için eğlence programları düzenlemek gibi pek çok hizmet derneğimizin faaliyet alanına dâhildir.

Yetimlere yardım amacıyla gönderilen yardımlar havuzda toplanarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır. Böylece savaşlar nedeniyle yetim kalan Müslüman çocukların kendi dillerinde eğitim alabilmeleri sağlanmakta ve dînî eğitimden mahrum kalmaları da önlenmektedir.

Yetim Sponsorluk Sistemi

Yetim sponsorluğu sisteminde bir kişi, kurum, arkadaş grubu, aile, okul veya sınıf bir yetime sponsor olmaktadır. Aylık belli bir miktar bağış yaparak yetimlerimizden birine sponsor olmanız mümkündür.

Proje Sponsorluğu

Okul inşa ve tâdilât hizmetleri, yetimhane inşası, sağlık hizmetleri ve eğitim malzemelerinin karşılanması gibi proje bazlı çalışmalar da yine kişilerin, kurumların veya kuruluşların sponsorluğu kapsamında yürütülebilmektedir.

Yetim desteği

Yetim yardımı için gönderilen bağışlar bir havuzda değerlendirilerek kütüphane ya da yatakhane kurulumu, yetimhane tâdilâtları, yetimlere yönelik sosyal etkinliklerin düzenlenmesi, sağlık hizmetleri, bayramlık giysi alımları ve benzeri projelerde kullanılmaktadır.

Yetim Giydirme

Bilhassa kış aylarında çocukların kazak, bot, atkı, eldiven, bere, mont gibi kışlık ihtiyaçlarının karşılanması çok önemlidir. Onların sıcacık ve yepyeni hediyelerle mutlu olmasını sağlamak için derneğimizle iletişim kurmanız yeterlidir.

Yetimlere Yardım Etmenin İslâmiyet’teki Yeri

• Yetime iyilik etmenin sevâbı çok büyüktür. Yetim çocuğu güzel terbiye edip büyütenin kıyamette Peygamber efendimiz ile birlikte olacağı Buhârî’de yazılıdır.
  • Taberânî’de diyor ki; yetimin bulunduğu, ona iyilik yapıldığı evler Allâhü te’âlâ’nın sevdiği evlerdir.
  • Herâitî’de; yetime yakın olmak, ona acımak, başını okşayıp birlikte yemek yemek gerektiği bildirildi. Bunları yapanların ihtiyaçları karşılanır ve kalbi yumuşar buyruldu.
  • İbni Mâce’de, en iyi evlerin, yetime iyilik yapılan evler olduğu bildirilmektedir.
  • İbni Asâkir’de, yetime haksızlık eden kimsenin Allâhü te’âlâ’dan uzaklaşacağı yazılıdır.
  • İbni Neccâr’da diyor ki, mü’minlerin yetimlerini sevindiren kimseler Cennet’teki Dâr’ül-Ferah köşküne gireceklerdir.
  • isfahânî adlı kitapta, yetimi ağlatmaktan sakınmak gerektiği bildirilmiştir.

DEPARTMAN İLETİŞİM BİLGİLERİ

Gaziler Mah. 1718. Sokak Dış Kapı no:1 -- İç kapı No:13 Gebze / Kocaeli