Yetim (Mevcut Sponsorluk) - Kardeş Eli Derneği
Yetim (Mevcut Sponsorluk)

Yetim (Mevcut Sponsorluk)

Dünyanın birçok bölgesinde savaşlar, afetler ya da diğer nedenlerden dolayı ailesini kaybeden, sahipsiz ve korumasız kalan yetimler bulunmaktadır. İnsan kaçakçılığı, çocuk askerliği, çocuk işçiliği, organ mafyası, madde bağımlılığı, fuhuş ve dilenci şebekeleri bu korumasız çocukların karşılaşabileceği tehditlerden bazılarıdır. Misyoner kuruluşlar ise sahipsiz kalan bu yetimleri kendi çıkarları için kullanmaktadırlar.

Derneğimiz, dünyanın her yerinde bulunan bu yetimlere sahip çıkmaya gayret ediyor. Yetimlere destek olmak için, barınmadan sağlığa, eğitimden gıdaya kadar her türlü ihtiyaçları sağlanmaktadır. Ailelerini kaybetmiş olan yetimler için kendini aile ortamında hissetmeleri için yetimhaneler inşa ederek, mümkünse kendi bölgelerinde kendi kültürlerine uygun olarak kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamaktayız.

Yetimlerin ihtiyaçları derneğimizin yetim çalışmalarını yürütebilmek adına geliştirdiği birkaç yöntem bulunmaktadır. Yetim sponsorluğu ile aile, kurum ya da okul bir yetime sponsor oluyor ve yetimin aylık olarak yapılan bağışlar ile eğitim, gıda, sağlık, kıyafet, barınma gibi ihtiyaçları karşılanıyor.

Proje sponsorluğunu ise kişiler, kurum ya da kuruluşlar yapabiliyor. Yetimhane, ev, okul inşası ve malzemelerin karşılanması sağlanıyor. Bu proje ile yetimhanelerin yıllık masraflarına katkıda bulunabiliyor.

Yine yetimler için yapılan tüm yardımlar Yetim Yardım Havuzunda toplanıyor. Bu bağışlar, yetimhanelerin tadilatı, kütüphane ve yatakhanelerin kurulması, sağlık hizmetlerinin karşılanması ve giysi gibi ihtiyaçların karşılanması için kullanılıyor.

Özellikle Müslümanların baskı gördüğü ülkelerde öğrenciler, kendi dillerinde eğitim alamıyor ve İslami eğitim alamıyor. Bu nedenle derneğimiz, Müslüman yetimler için yetimhaneler inşa ediyor.