Talebe Bursu - Kardeşeli - Kardeş Eli Derneği
Talebe Bursu

Talebe Bursu

Kardeşeli ihtiyaç sahibi talebelerin ihtiyaçlarını karşılayarak yardımcı olmak için ‘’Bir talebenin okumasına vesile ol’’ kampanyasını devam ettiriyor. Bugünün talebeleri ileriki yıllarda ülkesine, kültürüne sahip çıkan ve değerlerini daha sonraki nesillere taşıyan birey olarak yetişecektir.

Kardeşeli derneği olarak talebe kampanyası ile hedefimiz, bugünün gençleri yarının büyüklerini geleceğe hazırlayarak faydalı bireyler yetişmesine yardımcı olmaktır. Maddi kaygılar yüzünden tahsil hayatını devam ettirmekte güçlük çeken talebelerimize katkıda bulunarak özgüvenlerine katkıda bulunmak ve tahsillerini devam ettirmelerini sağlamaktır.

Yaptığımız kampanya ile yurt içinde ya da yurt dışında ihtiyaç sahibi olan öğrencilere din, dil, ırk, cinsiyet ayrımı gözetmeksizin eğitim-öğretim hayatlarını devam ettirmeleri için destek olarak hayata hazırlamaktır. Maddi imkansızlık yüzünden birçok talebe okullarını bırakmak zorunda kalıyor. Yaptığımız kampanya ile talebelere umut ışığı olup onları hayallerine kavuşturarak özgüvenli bireyler yetiştirmektir.

Burs bağlanırken talebelerin fakirlik durumları ve başarıları belirleyici kriterlerdir. Burs sağlayan sponsorlarımıza hangi öğrenciye sponsor olduklarına dair bilgi paylaşılmaktadır. İsteyen kişiler bir talebeye sponsor olduğu gibi dileyen sponsorlar birden fazla talebeye de burs verebilir. Aldıkları burslar ile talebeler başarılarına devam etmekte ve hayata kendilerini hazırlamaktadır.