Sünnet Bağışı - Kirvem Olur Musun? - Kardeş Eli Derneği
Sünnet [ Kirvem Olur Musun ?]

Sünnet [ Kirvem Olur Musun ?]

Kardeş Eli derneği olarak sağlıklı sünnet organizasyonları yapmaktayız. Afrika’da Müslüman halk için başlatılan ‘kirvem olur musun’ sloganı ile sünnet merasimlerimiz devem etmektedir.

Afrika ülkelerinde halkın çoğu fakir ve maddi imkansızlıklar yüzünden çocuklarını sünnet ettiremiyorlar. Açlık, fakirlik ve doğal afetler ile yaşam savaşı olan insanlara derneğimiz yardım elini uzatıyor ve en ücra yerlere kadar giderek sünnet merasimleri düzenliyor.

Kardeş Eli olarak derneğimizin hedefi 5.000 çocuğu hijyenik şartlarda sünnet edilmesini sağlamak. Hijyenik olmayan şartlarda yapılan sünnetlerin yol açtığı hastalıkların önüne geçmek için derneğimiz, sağlıklı sünnet projelerine kirvem olur musun projesi ile devam ediyor. Afrika halkı bulaşıcı hastalıklar ile mücadele ederken yapılan bu proje ile birde sağlıksız sünnet koşulları ile çocukların hastalanmamaları için uzman sağlık ekipleri sayesinde İslam’ın ilk nişanı olan sünnet görevlerini yerine getirmektedirler.

Tıbbi malzemeler, sünnet çocuklarının ihtiyacı olan kıyafetler derneğimiz tarafından karşılanmaktadır. Yokluk ile uğraşan halk için mutluluk yaratan ve zorlu yaşam koşullarına rağmen yüzlerde gülümseme yaratan bu kampanya ile binlerce çocuk sünnet edilmektedir. Çocuklara çeşitli hediyeler de verilmektedir.

Modern teknikler ile yapılan sünnet törenleri, hem çocuklar için keyifli bir şenlik hem de aileleri için maddi açıdan destek olmaktadır. Gönüllü sağlık ekipleri ile sağlıklı ve hijyen ortamlarda bol tebessümlü sünnet törenleri yapılmaktadır ve yapılmaya da devam edecektir.