Afrika Somali Su Kuyusu - Kardeş Eli Derneği
Afrika Somali Su Kuyusu

Afrika Somali Su Kuyusu

Afrika genel olarak dünyanın en kurak ve yoksul bölgesidir. Bu nedenle bölgede susuzluk önemli bir sorundur. Hem içme hem de temizlik açısından temiz su bulmak zordur. İnsanlar su ihtiyaçlarını karşılayabilmek için kilometrelerce yürüyerek su taşımaktadırlar. Bu sular ise çamurlu ve mikroplu olduğu için birçok hastalık ile karşı karşıya kalıyorlar. Salgın hastalıklar sonrasında ise çocuklar ve yaşlılar başta olmak üzere yüzlerce insan hayatını kaybediyor.

Somali’de insanlar yaşamlarını sürdürmek için temiz suya ihtiyaçları bulunmaktadır. Su olmayan bir yerde yaşamak da imkansızdır. Kardeşeli Derneği bu bölgelerde yaptığı çalışmalar ile öncelikli olarak su kuyusu açılması gereken bölgeyi tespit etmektedir. Sizlerde yakınlarınız ile ya da arkadaşlarınız ile bir araya gelerek su kuyusu açtırabilirsiniz. Sizin için küçük olan bir miktar bağış ihtiyaç sahipleri için oldukça büyüktür. Su insanlar için hayat demektir. Kuyuların fiyatları bölgenin zemin ya da ekonomik şartlarına göre farklılık göstermektedir.

Somali’de milyonlarca insan sağlıksız su içmektedir. Bakteri ve virüsler nedeni ile insanların sağlıkları bozulmakta ve hayatlarını kaybetmektedir. Yapacağınız bağışlar ile derneğimiz bu bölgelerde su kuyusu açarak halkı temiz suya kavuşturmaktadır.