Serbest Mescid Bağışı - Kardeş Eli Derneği
Serbest Mescid Bağışı
Müslümanlar, azınlık olarak yaşadıkları birçok ülkede ibadetlerinin rahat ve uygun ortamlarda yapamıyor. Açılan cami veya mescitler ibadethane olarak kullanılmasının yanında eğitim merkezi yani kültür merkezi olarak da kullanılabiliyor. Böylece bölge Müslümanları için sorunlarını çözebilecekleri bir ortama kavuşuyor.
TL

Serbest Mescid Bağışı

Mescitler son yıllarda ibadet yeri olarak kullanılmasının dışında, eğitim-öğretim faaliyetlerinin de icra edildiği yerler oluştur. Derneğimiz gönüllülerin desteği ile yurt içinde ve daha çok ihtiyaç olduğu için yurt dışında ihtiyaç duyulan bölgelerde cami, mescit, kültür merkezi, okul, yetimhane projelerini hayata geçirmektedir. Özellikle Afrika, Asya ve Uzak Doğu, Balkan ülkelerinde inşa edilen cami, mescit, yetimhane ve kültür merkezleri gibi dini yapılar, eğitim ve kültür müesseseleri bölge halkının, öğrencilerin ve yetimlerin faydalanmasını sağlıyor.

Kardeşeli Derneğimizin amacı, mağdur ve muhtaç durumdaki insanlara yardımcı olmaya çalışmaktır. Savaşlar ve doğal afetler sonucunda mağdur duruma düşmüş birçok kişi yaşam savaşı vermektedir. Bu kişileri maddi anlamda desteklemek, hem de insani yardıma ihtiyaç duyulan yerlerde kalıcı projeler inşa etmek amaçlarımız arasında bulunmaktadır. İşte Mescid ve kültür merkezleri de bu nedenle inşa edilmektedir. Bölge halkının hem ibadetlerini yerine getirmesi hem de eğitim- öğretim alarak çocukların kendilerini hayata hazırlaması için inşa edilen binalar ile insanların ihtiyaçları karşılanmaktadır.

Derneğimiz, dünyanın her bölgesinde mağduriyete çözüm üretmek ve dünyayı herkes için yaşanabilir hale getirmek istemektedir.

DEPARTMAN İLETİŞİM BİLGİLERİ

Gaziler Mah. 1718. Sokak Dış Kapı no:1 -- İç kapı No:13 Gebze / Kocaeli