Serbest Su Kuyusu Bağışı - Kardeş Eli Derneği
Serbest Su Kuyusu Bağışı
TL

Serbest Su Kuyusu Bağışı

Bir yudum su için insanlar kilometrelerce yol gitmek zorunda kalıyor. İnsanlar su sıkıntısı ve kirli sular nedeni ile bulaşıcı ve salgın hastalıklar ile karşı karşıya kalmaktadır.

Su, insanın hayatını devam ettirmesi için en önemli ihtiyaçtır. Fakat bugün dünyada bir milyardan fazla insan temiz suya ulaşma sıkıntısı çekmektedir. Afrika ve Asya ülkelerinde kirli sulardan ve sağlıksız koşullardan dolayı her gün 5000’nin üzerinde çocuk ölmektedir.

Derneğimiz temiz suya ulaşamayan insanlara yardım eli uzatarak onlara temiz su imkanları sunuyor. Su kuyuları açarak binlerce insanı temiz suya kavuşturuyoruz. Kuraklık, yokluk, hızlı nüfus artışı ve kirlilik içilebilir temiz su kaynaklarını tehdit ediyor.

İhtiyaç sahibi insanların temiz suya kavuşmaları için sizlerde akrabalarınızla, arkadaşlarınızla bir araya gelerek su kuyusu açtırabilirsiniz. Kardeş eli derneğimiz aracılığı ile sizde bir kuyu açtırmak isterseniz, Asya bölgelerinde muson yağmurları nedeni ile kuyu açılışları 2 ila 4 hafta sürmekte, Afrika bölgelerinde kuraklık sebebiyle ise bu süre daha da uzayarak 6 ila 8 hafta içerisinde su kuyuları açılmaktadır. Kardeş Eli derneği olarak en çok suya ihtiyaç olan bölgeleri belirleyerek önceliği bu bölgelere vermekteyiz.

Açılan su kuyuları ile kardeşlerimiz kilometrelerce uzağa gitmekten kurtulmakta hem de sağlıklı temiz suya kavuşmaktadır. Böylelikle kuraklık nedeni ile susuzluk yaşayan insanlar su ile hayat savaşına yenik düşmüyor.