Kuran-ı Kerim - Kardeşeli - Kardeş Eli Derneği
Kuran-ı Kerim

Kuran-ı Kerim

Kardeş Eli Projelerinden Kuran-ı Kerim dağıtma projesi devam ediyor. Afrika’da yaşayan Müslümanlar, Kuran’ı öğrenirken birçok imkansızlıklar ile mücadele ediyor.

Afrika kıtasında çocuklar hem okumayı yazmayı hem de dini bilgileri uygunsuz ve sağlıksız koşullarda öğrenmek zorunda kalıyorlar. Sömürgeci devletler Afrikalı Müslümanları eğitim konusunda çok geri bırakmışlardır. Müslüman halk tüm zorluklara rağmen kendi eğitim sistemlerini oluşturarak çocuklara eğitim vermektedirler.

Sömürgeci devletler Afrika’da Katolik okullara önem vermişler. Fakat devlet okulları yapmamışlardır. Bu nedenle Afrika'ya yapılan eğitim yardımları, Katolik okullara aktarılmaktadır. Bu okullarda ise Hıristiyanlık öğretilmektedir. Müslüman aileler ise çocuklarını bu okullara göndermek yerine medreselerde eğitim almaları için çocukları buralara göndermektedir.

Medrese eğitimleri Müslüman halk için oldukça önemlidir. Fakat buralarda verilen eğitimler ise yazılı değil sadece öğretmenin söylemesi ve çocukların tekrarlayarak öğrenmesi şeklindedir. Defter ve kalem kullanılmamaktadır. Yani imkansızlıklardan dolayı çocuklara ezberleme yöntemine dayalı bir eğitim verilmektedir. Fakat her öğrencinin ezber yapacağı bir Kuran-ı Kerimi bile yoktur.

Günümüzde hala bu şekilde şifai eğitim sistemi devam etmektedir. Maddi imkansızlıklar yüzünden defterleri ve kalemleri olmayan çocuklar, tahta levhalar üzerine kömür karası ve tencere karası ile yaptıkları mürekkep ile yazmaktadırlar. Müslüman Afrika halkı tüm bu olumsuzluklara rağmen çocuklarına bu eğitimi vermektedirler.

Kardeş Eli derneği olarak, burada eğitim alan çocuklara yardım ediyoruz.