Kahve Tohumu Bağışı - Bağış Yap - Kardeş Eli Derneği
Kahve Tohumu
TL

Kahve Tohumu

Orta Afrika ve Uzakdoğu Asya kahve yetiştiriciliği için en uygun alanları barındırmaktadır. Kahve ağaçlarının yetiştirilmesi için ekvatoral kuşak en uygun ortamı sunuyor. Dünyada petrolden sonra en çok kahve ticareti yapılmaktadır. Kahve tohumları ekildikten üç dört yıl sonra meyvelerini vermeye başlar. Kahve çekirdeğinin tam olarak verimli olması sekiz dokuz yılı bulabilmektedir. Gölgede yetişen kahvelerin kalitesi daha iyi olmaktadır.

Kahvenin iyi ve kaliteli olmasını sağlayan birçok etken bulunmaktadır. Kullanılan çekirdekler yanında kahvenin nasıl kavrulduğunun da önemi vardır. Kavurma aşamasında kahve çekirdekleri hem fiziksel hem de kimyasal olarak değişikliğe uğrayarak kahvenin tadında değişikliklere neden oluyor. Çekirdeklerin uzun süreli olarak kavrulması içinde bulunan aromatik yağların ve asiditesini kaybetmesine neden oluyor.

Dünyada 70’e yakın ülkede kahve çekirdeği yetiştirilmektedir. Kahve işleme süreci ülkeden ülkeye ya da coğrafyadan coğrafyaya farklılık gösterir. Kahvenin tadı ve kalitesi de buna göre değişir. İlk kahve ağacının Etiyopya’da bulunduğu söylenmektedir. Kenya’da yetiştirilen kahve neredeyse tüm dünyada en çok beğenilen kahve türüdür. Asya kıtasında bulunan Endonezya’da dünyanın en büyük kahve üreticilerinden biridir. Sıcaklık ve kuraklığın çok fazla yaşandığı Afrika ve Asya ülkelerinde kahve yetiştirilmesi hem bölgede yaşayan halkın geçimine katkı sağlayacak hem de binlerce insanın iş sahibi olmasına yardımcı olacaktır. Kahve tohumu bağışları ile bölgede yaşanan sorunlara kalıcı çözümler bulunacak ve halk kalkınacaktır.

Kahve üretimi için elverişli bölgelerde kahve yetiştirilmesi uzun vadede insanların gelir sağlaması anlamına geliyor. Dünyada çok fazla tüketildiği için kahve ticareti de çok fazla yapılıyor. Kahve tohumu sayesinde insanlar geçimleri için kaynak sağlamış olacaklar. Yoksulluk ve kuraklık nedeni ile açlık çeken birçok kişinin kalkınması birçok sorunlarında ortadan kalkmasına neden olacaktır. İnsanlara kendi geçimlerini sağlayabilmeleri için sunulan çözümler yoksul halkın kalkınmasını sağlayacaktır.

Kahve yetiştiriciliği uzun ve zahmetli bir iş olmasına rağmen kazandırdıkları oldukça fazladır. İyi bir gelir kaynağıdır. Uygun iklim ve yüksek rakımlar sayesinde birçok ülkede kahve üretimi yapılabilmektedir. Kaliteli kahve tohumları sayesinde insanlar eşsiz kahveler yetiştirerek ekonomik yönden kalkınabilirler.

DEPARTMAN İLETİŞİM BİLGİLERİ

Gaziler Mah. 1718. Sokak Dış Kapı no:1 -- İç kapı No:13 Gebze / Kocaeli