İnsani Yardım Faaliyetleri - Kardeş Eli Derneği
İnsani Yardım Faaliyetleri
TL

İnsani Yardım Faaliyetleri

Dünyanın birçok yerinde milyonlarca insan savaşlar, iç çatışmalar, doğal afetler nedeni ile yaşam mücadelesi veriyor. Derneğimiz, çeşitli sebeplerden dolayı mağdur olmuş, yardıma muhtaç insanların, insani ihtiyaçları olan gıda, barınma, sağlık ve eğitim alanlarında dünyanın birçok bölgesinde yaşayan insanlara yardım götürüyor. Böylece o bölgede yaşayan toplumların kalkınmasına yardımcı oluyor.

Derneğimiz, mağduriyet yaşanan bölgelerdeki halk için, okullar, camiler, hastaneler gibi temel ihtiyaçların karşılanması için binalar inşa etmektedir. Hastanelerin yetersiz olduğu bölgelerde salgın hastalıklar ve tedavisi mümkün olan hastalıklar yüzünden birçok kayıplar yaşanmaktadır. Bu yüzden derneğimiz hastanelerin inşasına büyük önem vermektedir.

Derneğimizin insani yardım faaliyetlerinden bir diğeri ise eğitimdir. Maddi imkansızlıklar ya da yaşanılan bölgede okul olmamasından dünyanın birçok bölgesinde eğitimler sekteye uğramaktadır. Bunun sonucu olarak, eğitim görmek için okula giden çocuk sayısı da bu bölgelerde oldukça düşüktür. Derneğimiz, bu bölgelerde okul inşası ya da var olan okullarda tadilat yaparak eğitime büyük katkıda bulunmaktadır. Mağduriyet yaşanan bölgelerdeki çocukların, okuldan ve okumaktan mahrum olmaması için elimizden gelen çabayı göstermekteyiz.

Kültür kayıplarını önlemek için, desteğe ihtiyaç duyulan bölgelerde kültür merkezlerinin inşa edilmesi ve kötü durumda olan ibadethanelerin tadilatı ve inşası çalışmaları yapmaktayız. Camilerin inşası ya da tadilatı bölgede yaşayan halkı oldukça memnun etmektedir.

Son olarak ta en önemli insani yardım gıda yardımıdır. Açlık ve kıtlıkla mücadele eden halkın en temel ihtiyacı olan gıda yardımlarını dünyanın birçok ülkesinde yaşayan insanlar için yapmaktayız.