Deve Kurbanı - Kurban Bağışı - Kardeş Eli Derneği
Deve Kurbanı
39990,00 TL

Deve Kurbanı

Kardeş Eli Derneği olarak mazlum coğrafyalara yardımlarımızı ulaştırmak için 7/24 çalışıyoruz. Bağışçılarımızın yardımlarını ekiplerimiz ve gönüllülerimiz ile 17 ülkeye ulaştırıyoruz. İnsanlar asırlardır develerin etinden, sütünden, yününden ve derisinden faydalanmakta, dayanıklı ve güçlü yapıları nedeniyle ulaşım ve taşımacılıkta onlardan yararlanmaktadır. Arapça ’da “sefînetü’s-sahrâ” yani “çöl gemisi” adıyla da anılan develer, susuzluğa ve sıcağa karşı uzun müddet dayanabilmeleriyle adeta insanlar için yardımcı olarak yaratılmış hayvanlardır. Develerin dinimizde önemli bir yeri mevcuttur. Peygamber (sav)’in hayatının büyük bölümü deve sırtında geçmiştir. Çocukken, gençliğinde, amcalarının yanındayken ve ticaret kervanlarını yönettiği zamanlarda develerden yararlandığı, hicret ve hac esnasında develerle yolculuk ettiği bilinmektedir.

Küçükbaş hayvanlardan olan koyun ve keçi bir kişi adına kurban edilebilirken, bir deveyi bir kişi veya ortaklaşa yedi kişi kurban edebilir. Burada dikkat edilmesi gereken, ortakların hepsinin Allah rızası için kurban kesme niyetinde olmalarıdır. İçlerinden bir kişi bile bu niyette değilse kurban sevabı noksan olur.

Kardeş Eli Derneği olarak kurban bağış süreçlerinde titiz ve özenle çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Bağış derneğimize ulaşır ulaşmaz Afrika Bölgesi’ne kesilmesi için bildirilir.

DEPARTMAN İLETİŞİM BİLGİLERİ

Gaziler Mah. 1718. Sokak Dış Kapı no:1 -- İç kapı No:13 Gebze / Kocaeli