Bir Damla Bir Hisse - Afrika - Kardeş Eli Derneği
Bir Damla Bir Hisse - Afrika

Bir Damla Bir Hisse - Afrika

Derneğimiz yaptığı çalışmalar ile dünyanın dört bir yanında Afrika, Asya ve orta doğu ülkelerinde su ihtiyacının karşılanması için ‘’Bir damla bir hisse‘’ sloganı ile kampanya başlatmıştır.

İnsanlar Afrika’da susuzluk, kuraklık ve bunun sonucu olarak da hastalıklar ile mücadele ediyor. Su kuyularının fiyatları ülkelerin ekonomik şartlarına, bölgenin ve zemininin durumuna göre, kuyunun basma tulumbalı, elektrikli, jeneratörlü olma gibi özelliklerine göre değişmektedir. Yine kuyularda gelen arızalar ve tamir masrafları da derneğimiz tarafından karşılanmaktadır.

Kardeş Eli derneğinin hisseli su kuyusu çalışmalarına ‘’Bir damla Bir hisse’’ ile bağışta bulunabileceğiniz gibi serbest bağış miktar bölümünü seçerek istenilen miktarda su kuyusu açılması için destekte bulunabilirsiniz.

Afrika’da birçok ülkede milyonlarca insanın içtiği su sağlıklı değildir. Sularda bakteri ve virüsler bulunmaktadır. İnsanlar bu kirli suları kullanarak yaşamlarına devam etmeye çalışmaktadır. Müslüman kardeşlerimizin hem abdest ihtiyaçlarını hem de genel ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için su kuyularına ihtiyaç vardır. Derneğimiz yaptığı önemli çalışmalar ile bu bölgelerde su kuyusu açmaktadır.

Su kuyuları sayesinde, ölümlere neden olan tifo, kolera, zatürre, dizanteri gibi salgın hastalıkların önüne geçilecektir. Bu nedenle derneğimiz ihtiyaç önceliğine göre su kuyusu çalışmalarına devam edecektir. Sizde 1.250 TL'lik bağışınızla 24 bağışçımızın yer aldığı Afrika bölgesindeki bir adet kuyuya hisse olarak isminizi verebilirsiniz.