Asya Bangladeş 2. Bölge Su Kuyusu - Kardeş Eli Derneği
Asya Bangladeş 2. Bölge Su Kuyusu

Asya Bangladeş 2. Bölge Su Kuyusu

Asya ülkesi olan Bangladeş, dünyanın en fakir ve gelişmemiş ülkeleri arasında yer alıyor. Akarsuların bulunduğu ülkede içilebilir temiz su sıkıntısı çekiliyor. Dünyanın en yoksul ve kalabalık ülkeleri arasında bulunan Bangladeş’te insanlar yoksulluk, açlık ve susuzlukla mücadele ediyor. Yoksulluğun çok fazla olması en çok çocukları ve yaşlıları etkiliyor.

Bataklık bir ülke olan Bangladeş’te fakirlik ve imkansızlıktan dolayı, bölgede normal ulaşım yolları bulunmuyor ve evlerde su şebekeleri yoktur. İnsanlar yaşamlarını pis suların biriktiği göletlerden faydalanarak sürdürmeye çalışıyorlar. Bu yüzden bölgenin temiz suya ihtiyacı vardır.

Kardeş Eli Derneği olarak bölgenin halkını temiz suya kavuşturmak için su kuyusu projelerini hayata geçiriyoruz. Temiz suyun bölgede olmaması zaten fakir olan halkı salgın hastalıklara sürüklüyor. Sizlerde iş arkadaşlarınızla ya da akrabalarınız ile bir araya gelerek su kuyusu açtırabilirsiniz. Bir miktar yapılan bağışlar ile ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin suya kavuşmasına umut olabilirsiniz.

Bangladeş ülkesi 165 milyon nüfusuna sahip bir Asya ülkesidir buğra ili 400 bin nüfusa sahip bir yerleşim alanıdır buğra ilinin en büyük mağduriyeti ise 1,339 milyar nüfusu olan Hindistan’ın en büyük barajının en az yılda 5 6 defa kapaklarını açmasıyla beraber Buğra ili sel altında kalmaktadır ve halk ise yüksek tepelere çıkmaktadır.

Temiz suyun bulunmadığı bölgelerde salgın ve bulaşıcı hatalıklar artmaktadır. Bunun sonucu olarak ölümler de artmakta ya da binlerce insan yaşadıkları sağlık problemleri nedeni ile sakat ya da yatalak kalmaktadır. Susuzluktan ve açlıktan en çok çocuklar ve yaşlılar etkilenmektedir. Derneğimiz bölgede yaptığı çalışmalar ile öncelikli su kuyusu açılması gereken bölgeyi tespit etmektedir.