Askıda Mutluluk - Kardeş Eli Derneği
Askıda Mutluluk
TL

Askıda Mutluluk

Kardeş Eli Derneği olarak, ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerinin durumlarını tespit ederek, değerli bağışçılarımızın destekleriyle kardeş elimizi uzatıyor, dertlerine derman, yüzlerinde tebessüm ve umut ışığı olabilmek için, bu soğuk geçen kış günlerinde gece gündüz çalışıyoruz.

Derneğimiz, halkın örf ve adetlerini vurgulayan, hayır niyetini belli eden özellikle cuma günleri, cenaze sonrası veya kandiller gibi manevi değeri yüksek olan günlerde hayır duası almak için dağıtılan lokma tatlısını, kıymetli bağışçılarımızın destekleriyle hayırseverler adına dağıtıyor. Hayır lokmasının yanı sıra soğuk geçen kış günlerinde sıcak yemeğe hasret kalan kardeşlerimize, askıda çorba ile sabah ve akşam olmak üzere çorba dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Eski geleneklerimizden birisi olan 1 kap sıcak çorbanın komşu ile paylaşılması, yardımlaşmanın kıymetinin vurgulanması bilhassa kış günlerinde daha da çok önem kazanıyor. Kardeş Eli Derneği olarak bizde bu kıymetli geleneği sürdürüyor,

İstanbul’da mobil araçlarımız ile her sokakta her eve ulaşarak kalpleri umut ile ısıtıyoruz.

Başlattığımız bir diğer bağış kampanyası ‘askıda kumanya’ ile derneğimiz, açlıkla mücadele eden yardım bekleyen binlerce kardeşimizin zor günlerinde yanlarında olmak yüzlerinde küçük bir tebessüm görebilmek adına çıktığı iyilik yolunda, gıda ihtiyaçlarını gidermek, eksikliklerini tamamlamak için erzak kolisi ulaştırmaya devam ediyor. Kumanya kolileri mazlum, yetim, çalışamayacak durumda olan, herhangi bir geliri bulunmayan, yaşlı, engelli durumdaki kardeşlerimize yapılmaktadır. Başlatılan askıda kumanya bağış kampanyası ile, her eve ulaşarak yardımlaşmanın kıymetini bir kez daha vurguluyoruz.

Yetime yardım konusunda ayrı özen ile yürüttüğümüz çalışmalarımıza bir yenisi ekleyerek ‘askıda yetim giydirme’ ile ülkedeki binlerce yetime sahip çıkmaya gayret ediyoruz. Yetim birimimiz rehberliğinde kendi ayakları üzerinde duruncaya kadar yetimlere daima destek olmak; barınmadan sağlığa, eğitimden gıdaya her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için durmaksızın çalışıyoruz. İstiyoruz ki yetim kardeşlerimiz kimseye muhtaç olmadan yaşasınlar.

‘Kalpleri İyilikle Isıtıyoruz’ Askıda Kış Paketi ile yardıma ihtiyacı olan kardeşlerimize, öğrencilere ve ailelere bot, mont, atkı, bere ve eldiven içeren yardım paketlerini ulaştırmaya devam ediyoruz. Zorlu geçen kış günlerini dışarıdan gelen yardımlar ile geçiren ihtiyaç sahiplerine, kardeş elimizi uzatıyor kalpleri umut ile ısıtıyoruz. Kışın zorlu şartlarını bir nebze azaltmak adına siz değerli bağışçılarımızın vesilesi ile maddi yetersizliklerden dolayı kışa hazırlık yapamayan binlerce kişinin dualarına ortak oluyoruz.