Afrika Uganda 5 çeşmeli Şadırvanlı Su Kuyusu - Kardeş Eli Derneği
Afrika Uganda 5 çeşmeli Şadırvanlı Su Kuyusu

Afrika Uganda 5 çeşmeli Şadırvanlı Su Kuyusu

Afrika Bölgesi Su Kuyusu

Birleşmiş Milletler verilerine göre Afrika’daki insanların %66’sı kurak ve yarı kurak yerlerde susuzluk problemi yaşıyor. Küresel ısınmada Afrika bölgesini giderek daha da etkiliyor. Afrika Bölgesi en kurak dönemlerini yaşıyor. Bu yüzden bölge halkının su ihtiyacını karşılamak için su kuyularının açılması gerekiyor.

Afrika Bölgesi ‘da kirli sulara bağlı kolera, tifo, dizanteri zatürre gibi hastalıklar yüzünden binlerce kişi ölüyor. Kardeş Eli Su Kuyusu projeleri ile bölgede su kuyuları açarak, bölge halkına temiz su imkanı sağlamaktayız.

Derneğimiz su kuyusu açmak için, öncelikle en çok ihtiyaç olan bölgeyi belirliyor. Su, bulunduğu yerde insanlara hayat oluyor. Açlık ve kuraklıkla mücadele eden ihtiyaç sahiplerine açılan su kuyuları hayat veriyor.