Afrika Fidan Projesi Bağışı - Kardeş Eli Derneği
Afrika Fidan Projesi
125,00 TL

Afrika Fidan Projesi

Afrika gelir dağılımı bakımından oldukça dengesizdir. Günlük gelir 2 doların altındadır. Çiftçilik Afrika’nın kalkınmasında önemli bir yere sahiptir. Afrika’da yaşanan fakirliğin ve açlığın önlenmesi ve halkın kalkınması için tarımsal projeler hayati önem taşımaktadır. Afrika ülkelerinin birçoğunda iklim şartları ve toprağın özelliklerine göre tarım projeleri geliştirmek mümkündür.

Kardeş Eli derneği olarak, çiftçilik projesi kapsamında arazinin ve iklim koşullarının el verdiği bölgelerde mango, ananas ve papaya meyve fidanlarını dikerek, fakir olan halkın geleceğine maddi anlamda katkı sağlamış oluyoruz. Çünkü halk fakir olduğundan, imkanı olmayan köylülere meyvelerin fidanlarının dağıtılması ile kalıcı bir projeye imza atmış bulunmaktayız.

Derneğimiz, Sarıkamış’taki şehit askerlerimizin anısına 90 bin fidan projesini, Afrika’da ananas, mango ve papaya meyve fidanlarını dikerek Afrika fidan projesini başlatmıştır.

Ananas meyve fidanı dikildikten 1,5 yıl sonra 2 adet meyve vermeye başlamaktadır. Her yıl fidanlar büyüdükçe buna orantılı olarak meyve sayısı da artacaktır. 2 metreye kadar büyüyen ananas fidanında 3-4 meyve olur.

Papaya fidanı ise dikilmesinden sonra 2 yıl sonra meyve vermeye başlar. Yetişkin bir papaya meyve ağacından yılda en az 50 adet meyve alınır.

Mango fidanı ise 5-6 yıl sonra meyve vermeye başlar. Mango ağacı uzun yıllar meyve verir. Yaklaşık olarak bir mango ağacından 150 kilo meyve alınabilmektedir.

Afrika Fidan dikimi projesi ile derneğimiz, bölge halkı için geleceğe yatırım yaparak, halka maddi katkı sağlamaktadır.

DEPARTMAN İLETİŞİM BİLGİLERİ

Gaziler Mah. 1718. Sokak Dış Kapı no:1 -- İç kapı No:13 Gebze / Kocaeli