Afrika Çad-Uganda-Kenya Su Kuyusu - Kardeş Eli Derneği
Afrika Çad-Uganda Su Kuyusu

Afrika Çad-Uganda Su Kuyusu

Afrika Çad-Uganda Su Kuyusu

Afrika’da her üç kişiden biri su kıtlığından etkileniyor. Çad-Uganda gibi ülkelerde su kıtlığı insanların hastalanma riskini artırıyor. Çünkü insanlar yeterli su olmayınca değerli kaynaklarını evin içinde biriktirmeye başlıyor. Bu durumda salgın hastalıkların yayılmasına, erken ölümlere ve yaşam standartlarının düşmesine neden oluyor.

Çad-Uganda su sorununa Kardeş Eli Derneği olarak kayıtsız kalmıyor, kardeş elimizi uzatıyoruz.

Su rezervi 20 – 25 yıl yetecek, günlük 1000 – 1200 kişinin faydalanabileceği su kuyusuyla Çad-Uganda su ihtiyacını karşılayacak özel kovalı su kuyusu ile salgın hastalıkların, erken ölümlerin ve su sorununun önüne geçmek için desteğinize ihtiyacımız var. Yapacağınız her bağış bir can kadar değerli.

Çad-Uganda Su Kuyusu

Susuzluk sadece Afrika’nın sorunu değil. Küresel ısınma ve iklim değişikliği ile birlikte dünyanın birçok yerinde kuraklık ciddi bir tehlike haline gelmeye başladı. Son yıllarda ABD’nin Kaliforniya eyaletinde yaşanan kuraklık, en gelişmiş ülkelerin bile bu sorunlardan etkilenebildiğinin bir göstergesi.

Bugün sessiz kalırsak yarız susuz kalacağız. Bugün yardım etmezsek yarın yardıma muhtaç olacağız. Biz sessiz kalmamayı, yardım etmeyi seçiyoruz. Su’ya ulaşmada bizim kadar şanslı olmayanlar için umut olmayı umuyoruz. Bunun için size ihtiyacımız var. Çad-Uganda'da yapacağımız günlük 1200 kişinin faydalanabileceği su kuyusu projesiyle yaşamı Çad-Uganda'da devam ettirmek için adım atıyoruz.

Sizde yapacağınız her bağışla Çad-Uganda su kuyusuna destek olabilir, suyu ulaştırmamız için bize yardım edebilirsiniz.