Acil Yaşam Paketi Bağışı - Kardeş Eli Derneği
Acil Yaşam Paketi

Acil Yaşam Paketi

Kardeş Eli Derneği, Arakan Kampında Çıkan Yangın İçin Yardım Çalışmalarına Başladı

Arakanlı Müslümanlar ülkelerinde gördükleri şiddet yüzünden her şeylerini geride bırakarak Bangladeş’e sığındılar. Burada kamplarda kalan kardeşlerimiz zor yaşam koşullarına rağmen hayatta kalmak için mücadele veriyorlar. Dün meydana gelen yangın ile 4 bin kişi evsiz kaldı.

Evlerini, ailelerini kaybeden Müslümanlar Myanmar’da kendilerine uygulan şiddetten kaçmışlar ve kamplarda yardıma muhtaç durumdadırlar. Dışarıdan gelen yardımlar ile hayatlarını devam ettiren Arakanlı Müslümanlar, çadırlarda kalmakta ve yaşamlarını çadırda sürdürüyorlardı. Kardeş Eli Derneği gıda, giyim, sağlık, eğitim gibi yardımların yanında barınma ihtiyaçlarını gidermek adına Arakan bambu ev faaliyetleri de devam etmekteydi. Dün meydana gelen yangın ile birlikte 800 ev yanarken 4 bin kişi evsiz kaldı.

Herhangi bir can kaybı olmaması ile birlikte bölgede çok sayıda yaralı kardeşimiz var. Yangından en çok etkilenen yine çocuklar ve kadınlar oldu. Bölgede ise en çok gıda, kıyafet ve barınak ihtiyacı bulunuyor.

Dernek tarafından yapılan açıklamada ‘Bangladeş’te bulunan ekiplerimiz tarafından Arakanlı Müslüman kardeşlerimizin olarak en çok ihtiyaç duyduğu yiyecek ihtiyacına karşı acil gıda paketlerini ulaştırmaya başladık. Yangın nedeniyle büyük zorlukların yaşandığı kamplarda gözyaşı içinde bekleyen ve dışarıdan gelecek yardımlar ile yeniden hayata tutunacak olan kardeşlerimizin şimdi daha çok yanında olmalıyız, kimsesiz bırakmamalıyız.’ açıklamasında bulundu ve ihtiyaçları olan acil yaşam paketini bağışçılarımızın destekleriyle bölgeye hızlı bir şekilde bölgeye ulaştırma çalışmaları başlatıldı.

Gıda paketi,Hijyen paketi,Yanık Kremi, Bot, Mont, Atkı, Bere, Eldiven ve Giyisiden oluşan Acil Yaşam Paketi ile destekte bulunabilirsiniz.