Kurban Bağışı | Kardeşeli Derneği
FAALİYETLERİMİZ

Kurban Bağışı

Kurbanın sözlük anlamı, “yakınlık kurmak, yaklaşmak”tır.Kurban Bağışı Dini olarak ise Allah’ın rızasını kazanmak için ibadet maksadıyla belli şartları taşıyan hayvanların belirli bir vakitte ve usule uygun olarak kesilmesidir.Kurban bağışı, yardımlaşmanın ve paylaşmanın dini bir vecibesi olarak, yoksul ve muhtaç kişilere destek olmanın en etkili yollarından biridir. Kardeş Eli Derneği olarak, kurban bağışlarınızı, ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak bu kutsal geleneğin sürdürülmesinde köprü vazifesi görüyoruz. Kurban bağışı, sadece bir dini ritüelden öte, yardımseverler ile yardıma muhtaç insanlar arasında güçlü bir bağ kurar.

Kurban Çeşitleri

Kurban çeşitleri, Kurban Bayramı’nda kesilen Udhiyye kurbanı, akika kurbanı, adak kurbanı, hac yapan hacıların Harem bölgesinde kestiği hedy kurbanı, hacda yasakların ihlali halinde kesilmesi gereken ceza ve kefaret kurbanından oluşur.

Adak Kurbanı Bağışı

Kardeş Eli Derneği , adaklarınızı yerine getirmeniz için sizlere Adak Kurbanı Bağışı hizmeti sunmaktadır. Adak, kişinin Allah'a bir ibadeti yerine getirme sözü vermesi ve bu sözü yerine getirirken kurban kesmeyi taahhüt etmesi anlamına gelir. Kurum  olarak;

Adak kurbanlarınızı islami usullere uygun olarak kesiyoruz.Kesilen kurbanlarınızı, Türkiye, Asya ve Afrika'daki yoksul ailelere ulaştırıyoruz.Bağış sürecinizin her aşamasında sizlere detaylı bilgilendirme sağlıyoruz.Adaklarınızı yerine getirirken aynı zamanda ihtiyaç sahiplerine destek olmanın manevi huzurunu yaşayabilirsiniz.

Akika Kurbanı Bağışı

Doğumun ardından yapılan bir şükran göstergesii olan Akika Kurbanı, çocuğunuzun dünyaya gelişini hayırlı kılmak ve onu koruyucu bir nimetle çevrelemek için önemli bir adımdır. Kardeş Eli Derneği olarak;

Çocuğunuz adına Akika Kurbanı bağışlarınızı alıyoruz.
Bu kurbanları, dini gerekliliklere uygun şekilde keserek, yoksul ailelere dağıtıyoruz.
Akika kurbanı bağışlarınızla, çocuğunuzun hayatını bereketle başlatmanın yanı sıra, ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürüyorsunuz.
Akika kurbanı bağışı, çocuğunuzun sağlığı ve mutluluğu için yapılan bir hayır işi olarak, toplumsal dayanışmayı ve paylaşmayı pekiştiren değerli bir gelenektir.

Şifa Kurbanı

Şifa Kurbanı Bağışı, hastalıkların şifası niyetiyle yapılan bir kurban bağışı türüdür. Kardeş Eli Derneği , bağışçıların bu niyetle yaptıkları kurbanları, Türkiye, Asya ve Afrika'daki yoksul ve yardıma muhtaç insanlara ulaştırarak hem dini bir ihtiyacı karşılamakta hem de sosyal bir fayda sağlamaktadır. Şifa Kurbanı bağışı yaparak, bağışçılar şu adımları izler:

Kurbanlarını Kardeş Eli Derneği aracılığıyla bağışlar.
Kurbanlar, belirlenen bölgelerdeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılır.
Bağışlar hem manevi bir katkı sağlar hem de yoksulların beslenme ihtiyacını karşılar.

Şükür Kurbanı

Şükür Kurbanı Bağışı, Allah'a şükretmek amacıyla yapılan kurban bağışıdır. Kardeş Eli Derneği , insanların şükürlerini ifade etme şekli olarak sunulan bu kurbanları, yine yoksul ve muhtaç kimselere ulaştırarak, sosyal ve manevi bir köprü görevi görür. Şükür kurbanı bağışlayarak, bağışçılar;

Allah'a karşı şükranlarını ifade ederler.
İhtiyaç sahiplerinin yüzlerini güldürürler.
Toplumsal dayanışma ve yardımlaşmanın güçlenmesine katkı sağlarlar.

Sadaka Kurbanı

Sadaka Kurbanı Bağışı, yoksullara yardım etmek niyetiyle yapılan bir bağış türüdür. Kardeş Eli Derneği , bu bağışları alarak, dünya genelindeki yoksul topluluklara dağıtımını yapar. Sadaka kurbanları, özellikle;

Yoksulların beslenme ihtiyacını karşılamada,
Sosyal adaletin sağlanmasında,
Yardımseverlik ve dayanışma ruhunun güçlenmesinde önemli bir rol oynar.
bağışçıların sadakalarının en etkili şekilde kullanılmasını sağlayarak, geniş bir yelpazede toplumsal fayda üretir.

Vacip Kurbanı

Vacip Kurban, İslam’da belirli koşulları yerine getiren Müslümanların yerine getirmesi gereken bir ibadettir. Kardeş Eli Derneği olarak, Vacip Kurbanı bağışlarınızı;

Dini kurallara uygun bir şekilde kesiyoruz.
Kesilen kurbanları, sizin adınıza Türkiye, Asya ve Afrika'daki yoksul ve yardıma muhtaç insanlara ulaştırıyoruz.
Bu süreçte, bağışınızın her adımında şeffaflık ilkesiyle hareket ediyoruz.
Vacip Kurban bağışı, sizlerin dini sorumluluklarınızı yerine getirmenizi sağlarken, aynı zamanda yoksullara yardım eli uzatmanızı mümkün kılar. Kurban bağışlarınızla dünya genelinde ihtiyaç sahiplerine ulaşarak, onların hayatlarında olumlu değişiklikler oluşturmaya vesile oluylruz..

Kardeş Eli Derneği olarak, kurban bağışı hizmetlerimizle, yoksul insanlara yardım etmek isteyen yardımseverlerin niyetlerini hayırsever eylemlere dönüştürüyoruz. Adak, Akika ve Vacip Kurbanı bağışlarınızla, siz de dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine umut olabilir, paylaşmanın ve yardımlaşmanın bereketini yaşayabilirsiniz.

Kurban Kesme Yükümlülüğü Nedir?

Bir kimsenin kurban kesmekle yükümlü sayılabilmesi için aranan şartlar, “vücûb şartları” olarak adlandırılır.

Kurban kesmekle yükümlü olabilmek için, Müslüman olmak, akli sağlığı yerinde olmak, buluğa ermiş olmak, yolcu veya misafir olmamak, dinen zengin sayılacak kadar maddi güce sahip gerekir.

Bu özelliklere sahip olan insanlar, Allah’ın onlar için lütfetmiş olduğu nimetlere şükretmek maksadıyla kurban kesmelidir.

Kurban Fedakarlıktır

Müslümanlar tarafından her yıl binlerce kurban kesilmektedir. Bu, bir bakıma, bir Müslümanın Allah’a ibadet etmek ve onun emrine uyduğunu göstermek için her şeyini fedâ edebileceğinin, gözden çıkarabileceğinin ve Allah yolunda sahip olduklarından vazgeçebileceğinin sembolik bir ifadesi anlamını taşır.

Yılın 365 Günü  Adak, Akika, Şükür, Şifa kurbanlarınızın kesimini gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

Kurban Bağışı yapmak için 3 adımda tüm işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.